Jäsen

Lääkäripäivät ensi vuonna kaksipäiväisinä

Ohjelmaehdotuksia kerätään toukokuussa.

Sari Kosonen
Mikko Käkelä
Ensi vuonna Lääkäripäivät järjestetään läsnätapahtumana Messukeskuksessa keskiviikosta torstaihin 22.-23. tammikuuta. Kuva on tämänvuotisen tapahtuman Lääkäritorilta.

Ensi vuonna Lääkäripäivät järjestetään keskiviikosta torstaihin 22.–23. tammikuuta. Tapahtumaan voi osallistua ainoastaan tulemalla paikan päälle Messukeskukseen.

– Haluamme tiivistää tarjontaa, ja lyhensimme siksi tapahtuman kestoa. Pyrimme siihen, että mahdollisimman moni tulisi Messukeskukseen kursseille ja verkostoitumaan, kertoo Lääkäriliiton koulutuskoordinaattori Terhi Hulkko .

Myös näyttelyyn halutaan lisää kävijöitä. Monet näytteilleasettajat ovat toivoneet tiivistä läsnätapahtumaa.

Vuoden 2025 Lääkäripäivillä on kaksi ohjelmalinjaa: kliininen osaaminen ja johtaminen. Lisäksi kursseja tulee joiltakin erikoisaloilta, joita ei kuitenkaan vielä ole valittu.

Ohjelmaehdotuksia kerätään 7.–26. toukokuuta. Lisätietoa ja ohjeet ehdotusten tekemiseen ovat tulossa Lääkäripäivien verkkosivuille ennen ohjelmankeruun aloittamista.

– Toivomme erityisesti perusterveydenhuoltoon ja työterveyshuoltoon liittyviä ehdotuksia, Hulkko sanoo.

Tämän vuoden tapahtumasta hyvää palautetta

Tämänvuotiset Lääkäripäivät järjestettiin hybridinä 24.–26. tammikuuta. Tapahtumaan oli mahdollista osallistua tulemalla paikan päälle Messukeskukseen tai seuraamalla kursseja etänä tapahtuma-alustalla. Kursseja saattoi katsoa myös jälkikäteen tallenteina.

Tapahtumaan ilmoittautuneita oli yhteensä 3842. Kasvua edelliseen vuoteen oli 206 henkilöä. Ilmoittautuneista yli puolet työskentelee terveyskeskuksissa.

– Erikoistuvia lääkäreitä oli osallistujien joukossa paljon. Erikoislääkäreistä eniten osallistujia oli yleislääketieteestä, työterveyshuollosta ja sisätaudeista, Hulkko kertoo.

Kursseja oli kaikkiaan 69. Eniten läsnäosallistujia oli kandikurssilla Eväitä päivystykseen (494). Jos lasketaan läsnäosallistujat ja striimikatsojat yhteen, eniten osallistujia oli Avohoidon ortopediaa ja traumatologiaa -kurssilla (548). Eniten tallennekatsojia puolestaan oli kurssilla Kilautanko gastrokirurgille tai gastroenterologille?

Suosittuja kursseja olivat myös muun muassa Neurologisesti oireileva vastaanotolla – kättä pidempää arkityöhön, Tehokas lihavuuden hoito on nyt mahdollista sekä Rinnasta puristaa ja happi loppuu – akuutti sepelvaltimotautikohtaus.

– Kurssien tasoa pidettiin korkeana. Kurssipalautteiden keskiarvo oli 3,4 skaalalla 1–4. Edellisenä vuonna keskiarvo oli täsmälleen sama.

Lue lisää: ”Vilpitön, aito kohtaaminen sykähdyttää”

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030