Jäsen

Lääkäripäivät sujuivat mallikkaasti

Virtuaalisilla Lääkäripäivillä oli yhteensä noin 3100 osallistujaa.

Sari Kosonen
Etätapahtuma syntyi tv-studiomaisessa ympäristössä Messukeskuksessa.

Lääkäripäivät järjestettiin tänä vuonna 26.–28. tammikuuta koronatilanteen takia virtuaalisina. Teemana oli Digitaalisuus – hyötyvätkö lääkäri ja potilas? Kurssitarjonnassa oli ajankohtaisia aiheita ja kliinisiä klassikoita.

Tarjolla oli 30 kurssia. Niitä oli mahdollisuus seurata reaaliaikaisesti tai katsoa myöhemmin tallenteina 13.2.2022 saakka. Kurssien lisäksi ohjelmaa oli Areena-lavalla.

Virtuaalisessa näyttelyssä oli 23 näytteilleasettajaa. Lääkäriliiton osastolla esiteltiin muun muassa uutta Lääkäri.fi-mobiilisovellusta.

– Lääkäripäivät sujuivat mallikkaasti. Osallistujia oli suunnilleen saman verran kuin vuosi sitten järjestetyillä virtuaalisilla Lääkäripäivillä. Teknisiä ongelmia oli nyt edellisvuotta vähemmän, koska olimme saaneet oppia aiemmasta, Lääkäriliiton koulutuskoordinaattori Terhi Hulkko kertoo.

Etätapahtuma syntyi tv-studiomaisessa ympäristössä Messukeskuksessa.

– Lähetysyksikössä Messukeskuksessa oli iso 11 hengen tiimi liiton toimistosta hoitamassa järjestelyjä. Kurssien puheenjohtajista noin kaksi kolmesta oli studiossa ja muut hoitivat osuutensa etäyhteyksien kautta, Hulkko kertoo.

Koronan pitkäaikaisvaikutukset kiinnostivat eniten

Kursseista eniten osallistujia keräsi Koronainfektion pitkäaikaisoireet, jota seurasi reaaliaikaisesti lähes 700 henkilöä. Seuraaviksi eniten osallistujia saivat klassiset kliiniset aiheet, Lääkäripäivien kestosuosikit Jokalääkärin kirurgiaa ja Avohoidon käytännön traumatologiaa. Molemmilla oli reippaasti yli 600 osallistujaa.

Lue myös

Yhdeksi yllätyssuosikiksi kurssien joukosta nousi Yksityislääkäritoiminnan uudet tuulet, jota seurasi lähes 500 henkilöä. Areena-lavan ohjelmasta eniten osallistujia keräsivät Suomi ja EU:n terveystietostrategia sekä Miten lääkärien tulisi puhua ruokavaliosta ja ravitsemuksesta. Lääkäripäivien avajaiset striimattiin, ja ne olivat kenen tahansa katsottavissa Lääkäripäivien verkkosivuilla.

Lääkäripäiviä uudistetaan

Virtuaaliset Lääkäripäivät ovat osoittaneet toimivuutensa. Osa lääkäreistä kuitenkin kaipaa live-tapahtumaan liittyvää tunnelmaa ja vuorovaikutusta.

– Tavoitteena on, että Lääkäripäivät pesee kasvonsa ja uudistuu. Konseptia mietitään uusiksi, Hulkko kertoo.

Vielä ei tiedetä, järjestetäänkö ensi vuoden Lääkäripäivät läsnäolotapahtumana, virtuaalisena vai hybridinä. Ajankohtaa on kuitenkin jo haarukoitu: ensi vuonna Lääkäripäivät pidetään todennäköisesti jälleen tammikuun lopussa.

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030