Jäsen

Lääkäripäivät tammikuussa – tule mukaan!

Ilmoittautuminen on tehty joustavaksi.

Sari Kosonen
Lääkäriliitto

Lääkäripäivät järjestetään keskiviikosta perjantaihin 24.–26. tammikuuta. Tapahtuma on hybridimuotoinen: osallistua voi tulemalla Messukeskukseen tai seuraamalla kursseja etänä.

Ilmoittautua voi joko yhteen tai 2–3 päivään. Ilmoittautuessa ei tarvitse vielä tietää, osallistuuko tapahtumaan paikan päällä vai ruudun äärellä – hintakin on sama.

– Tapahtumaan ilmoittautunut voi päättää vaikka vasta aamulla, lähteekö paikan päälle vai seuraako kursseja etänä. Messukeskukseen tulemalla saa vähän enemmän: avajaiset, Areenalavan sessiot ja näyttelyn, kertoo Lääkäriliiton koulutuskoordinaattori Terhi Hulkko .

Näytteilleasettajia on lähes sata. Liitolla on oma osasto yhdessä NLY:n, GPF:n, Lakimiesten ja Lääkärien työttömyyskassan sekä Lääkärilehden kanssa.

Messukeskuksessa on tilaisuus myös juhlia kollegojen kanssa, sillä monien kaipaama iltajuhla tekee paluun ohjelmaan, nyt nimellä LääkäriBileet. Buffet-illallinen, musiikkia ja tanssia on luvassa torstai-iltana.

Kurssit on koottu ohjelmalinjoiksi

Kursseja järjestetään kaikkiaan kuutisenkymmentä. Kurssiohjelma löytyy Lääkäripäivien verkkosivuilta laakaripaivat.fi .

– Eri päivinä esillä olevat aiheet on koottu ohjelmalinjoiksi. Johtamisen kurssit on sijoitettu keskiviikkoon, opetuksen ja tutkimuksen kurssit torstaihin. Kliiniseen osaamiseen liittyviä aiheita on edelleen eniten – niitä löytyy kurssiohjelmasta kaikkina kolmena päivänä, Hulkko kertoo.

Ilmoittautumisen yhteydessä ei tiedustella kursseja, joille aikoo osallistua. Sitovat ilmoittautumiset vaaditaan ainoastaan pienryhmäkursseille.

Kurssien lisäksi tarjolla ovat muun muassa Valokeilassa-sessiot, joissa pureudutaan ajankohtaisiin aiheisiin. Keskiviikkona aiheena on Valtio ja hyvinvointialueet – onko meillä sama suunta? Torstaina paneudutaan liiton ja Tampereen yliopiston tekemän eutanasiakyselyn tuloksiin. Perjantaina vuorossa on Pohjola-palkinnon saajan luento.

Näyttelyalueella olevalla Areenalavalla on ohjelmaa koko tapahtuman ajan. Tarjolla on tietoiskuja, debatteja ja puheenvuoroja ajankohtaisista aiheista, kuten tekoälystä ja ilmastonmuutoksesta. Torstaina siellä kisataan myös laatupalkinnon voitosta.

Tapahtuman toteutustapaa muutettu

Lääkäripäivien toteutustapaa on hieman muutettu. Aiemmin käytännön järjestelyt hoidettiin liiton omin voimin, nyt niistä vastaa suurelta osin Messukeskus.

– Kun tapahtuma-ammattilaiset järjestävät tapahtuman, liitto on voinut keskittyä ytimeen eli kurssien sisältöön. Ohjelma on suunniteltu yhteistyössä Duodecimin ja Finska Läkaresällskapetin kanssa.

– Teemme tapahtuman jälkeen palautekyselyn. Siinä osallistujilla on mahdollisuus kertoa, mikä meni hyvin ja mitä halutaan kehittää, Hulkko sanoo.

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030