Jäsen

Lääkäripäivillä oli hyvä fiilis 

Osallistujia oli yhteensä noin 3600.

Sari Kosonen

Mikko Käkelä
Lääkäritorilla osallistujilla oli mahdollisuus tavata Lääkäriliiton, Lääkärilehden, NLY:n ja GPF:n edustajia.

Lääkäripäivät järjestettiin tänä vuonna hybriditilaisuutena eli mahdollisuus oli sekä läsnä- että etäosallistumiseen.

– Lääkäripäivillä Messukeskuksessa oli hyvä fiilis. Selvästi ihmiset olivat mielissään, kun pääsivät jälleen kohtaamaan toisiaan kasvokkain koronavuosien jälkeen. Oli paljon mukavia keskusteluja, sanoo Lääkäriliiton Jäsenpalvelut-toimialan johtaja Liisa Aro.

Lääkäripäivien näyttelyssä esittäytyi lähes sata alan yritystä ja toimijaa. Näyttelyalueelta löytyi myös Lääkäritori, jossa osallistujilla oli mahdollisuus tavata Lääkäriliiton, Lääkärilehden, Nuorten Lääkärien Yhdistyksen NLY:n ja Suomen yleislääkärit GPF:n edustajia.

Lääkäriliitto houkutteli kävijöitä pyörittämään onnenpyörää. Sektoreilla on eri sanoja, joista saattoi keskustella pyörittäjän kanssa. Sektoreita olivat muun muassa Lääkärisopimus, juridinen neuvonta, oikeusturvavakuutus ja yksityislääkärin tietopankki.

Lue myös

– Onnenpyörää pyöräyttämällä oli mahdollisuus voittaa 1–3 lahjoituspalloa, jotka sai jakaa valintansa mukaan kolmen hyväntekeväisyyskohteen kesken. Lahjoitimme kohteille yhteensä tuhat euroa kunakin kolmena tapahtumapäivänä: eniten palloja saaneelle 500 euroa ja seuraaville 300 ja 200 euroa, Aro kertoo.

Mieli ry sai lasten ja nuorten mielenterveyden tukemiseen 1500 euroa, Pelastakaa lapset ry vähävaraisten lapsiperheiden auttamiseen 900 euroa ja SPR ystävä yksinäiselle -toimintaan 600 euroa.

– Lääkäritorilla liiton asiantuntijoilta kyseltiin erityisesti jäseneduista, kuten koulutuksista ja vakuutuksista. Keskustelua herätti eniten se, miten asiat ovat lähteneet rullaamaan hyvinvointialueilla. Myös lääkärien koulutusmääristä puhuttiin paljon.

Lääkäripäivät järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 25.–27. tammikuuta. 

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030