Jäsen

Lääkäritalon remontti on valmis

Suuri haaste on saada taloon lisää vuokralaisia. 

Sari Kosonen
Mikko Käkelä
Lääkäritalon peruskorjaus tuli maksamaan yhteensä noin 37 miljoonaa euroa, Ilkka Harjula kertoo.

Lääkäriliitto on toiminut vuodesta 1988 lähtien omassa talossa Mäkelänkatu 2:ssa Helsingin Vallilassa. Liiton valtuuskunta päätti mittavasta peruskorjaushankkeesta keväällä 2018.

Remontti eteni vaiheittain kerros kerrallaan. Perinteiset konttorihuoneet ja käytävät korvattiin avonaisilla tai lasiseinällisillä tiloilla. Samalla uusittiin talotekniikka ja piha-alueet.

Mikko Käkelä
Remontissa myös talon julkisivu ja piha-alue kokivat muodonmuutoksen. 

– Tavoitteena oli tilojen ajanmukaistaminen. Pitkä projekti on nyt maalissa. Saimme toimivan ja nykyaikaisen talon, toteaa Lääkäriliiton talousjohtaja ja Kiinteistö Oy Lääkäritalon toimitusjohtaja Ilkka Harjula .

Rakennuksen huoneistopinta-ala on 17 200 m2. Kerroksia on kahdeksan.

Liiton toimiston tilat sijaitsevat seitsemännessä kerroksessa. Kahdeksannessa kerroksessa on auditorio, neuvotteluhuoneita ja saunatilat.

Katukerroksessa on Arvonsali ja ravintola sekä vuokrattavia kokoustiloja. joita hallinnoi Juvenes Oy. Myös kahdeksannen kerroksen tiloja on mahdollista vuokrata Juveneksen kautta.

C-rapun kohtalo on avoin

Siivessä olevan C-rapun kohtalo on toistaiseksi avoin. Lääkäriliitto haluaisi lisää pysäköintipaikkoja, mutta siihen ei ole lupaa.

– Haimme Helsingin kaupungilta lisärakennusoikeutta. Tavoitteena oli rakentaa lisää toimisto- ja asuintiloja sekä pysäköintipaikkoja. Kaupunki edellytti lopulta arkkitehtuurikilpailua. Siihen emme kuitenkaan lähteneet, koska siitä olisi aiheutunut huomattavia lisäkustannuksia, Harjula kertoo.

Lähes puolet tiloista tyhjinä

Peruskorjaus tuli maksamaan yhteensä noin 37 miljoonaa euroa. Budjetissa pysyttiin melko hyvin.

Remonttikuluja halutaan kattaa vuokratuloilla. Tällä hetkellä talon tiloista kuitenkin vielä vajaa puolet on tyhjinä. Vuokralaishankintaa tehdään yhteistyössä Newsec Oy:n kanssa.

– Suuri haaste on saada taloon lisää vuokralaisia. Helsingissä on paljon tyhjiä toimistotiloja. Pandemia on muuttanut työskentelytapoja, joten markkinat ovat tällä hetkellä heikot, Harjula toteaa.

Hän on kuitenkin toiveikas.

– Alueella on vapaana paljon tiloja, mutta harvat niistä ovat näin moderneja. Lisäksi etuna on, että julkisella liikenteellä pääsee tänne hyvin.

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030