Jäsen

Liitto järjestää alueellisia vaalipaneeleja

Tilaisuudet on suunnattu lääkäreille, lääketieteen opiskelijoille ja medialle.

Sari Kosonen
Adobe/AOP

Lääkäriliitto haluaa näkyä muuallakin kuin Helsingissä. Eduskuntavaalien lähestyessä liitto järjestää vaalipaneeleja kampuksilla. Tampereella paneeli järjestetään lääkäripäivien yhteydessä.

Keskustelemaan on kutsuttu kärkipoliitikkoja suurimmista puolueista. Mukana on myös vaalien lääkäriehdokkaita.

– Sotessa on yhtenä isona ongelmana, että etäisyys eduskunnasta jäseniimme on varsin pitkä. On arvokasta, että poliitikot pääsevät tekemisiin terveydenhuollon ammattilaisten kanssa, Lääkäriliiton viestintäjohtaja Lauri Korkeaoja sanoo.

– Paneeleissa keskustellaan ajankohtaisista terveyspolitiikan asioista. Samalla liitto nostaa esiin omia vaalitavoitteitaan. Uusi hallituskausi ja hallitusohjelma ovat äärimmäisen tärkeä vaikuttamisen paikka myös lääkäreille.

Jokaisessa tilaisuudessa on keskustelemassa noin viisi eduskuntavaaliehdokasta.

Lue myös

Ensimmäinen tilaisuus järjestetään Biomedicumissa Helsingissä 7. maaliskuuta. Siellä tilaisuuden alustuspuheenvuoron käyttää lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Anne Remes. Juontajana toimii Helsingin Sanomien toimittaja Tiina Rajamäki. Poliitikoista osallistumisensa paneelin ovat vahvistaneet Marja Ahava (Kokoomus), Tuula Haatainen (SDP), Kristian Wahlbäck (RKP), Reetta Vanhanen (Vihreät), Sari Mäkimattila (KD) ja Esa Tahvanainen (PS) .

Vaalipaneelit järjestää liiton viestintätiimi yhdessä piiriylilääkärien kanssa. Turussa tilaisuus järjestetään 9.3., Oulussa 14.3., Kuopiossa 15.3. ja Tampereella 22.3. Lisätietoa tilaisuuksissa on liiton verkkosivuilla.

Lisätty 27.2.2023 tieto, että myös Sari Mäkimattila (KD) osallistuu paneeliin.Lisätty 2.3.2023 tieto, että myös Esa Tahvanainen (PS) osallistuu paneeliin.

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030