Jäsen

Logomossa kuulosteltiin, mitä lääkäreillä on mielessä

Lääkäriliiton osastolla Turun Lääketiedepäivien näyttelyssä keskusteltiin jäsenasioiden lisäksi muun muassa sote-uudistuksesta.

Sari Kosonen
Sari Kosonen
Lääkäriliiton Tyks-erityisvastuualueen piiriylilääkäri Minna Kaarisalo odotti lääketiedepäiviltä ennen kaikkea hyviä kohtaamisia.

Yksi ständin päivystäjistä oli Lääkäriliiton Tyks-erityisvastuualueen piiriylilääkäri Minna Kaarisalo .

– Odotan hyviä kohtaamisia. On riemastuttavaa nähdä kollegoita kasvotusten koronatauon jälkeen live-päivillä. Täällä on väkeä kandeista senioreihin, joten tämä on erinomainen tilaisuus kuulla, mitä ajankohtaisia asioita ihmisillä on mielessä.

Kaarisalo aikoi kuulostella muun muassa sitä, onko lääkäreillä hyvinvointialueille siirtymiseen liittyviä huolia.

– Arkityö sujuu vuodenvaihteen jälkeen varmaan niin kuin ennenkin, vaikka kyltti ovella vaihtuu. Lääkärit ovat aika luottavaisia. Toisaalta vielä ei tiedetä, mikä kaikki konkreettisesti muuttuu, Kaarisalo sanoo.

Vastauksia Kaarisalo uskoo saavansa myös torstain Seuraavana: Sote! -kurssilta. Sen iltapäivän interaktiivista osuutta vetää Lääkäriliiton puheenjohtaja Niina Koivuviita .

Lue myös

Sari Kosonen
Liiton puheenjohtaja Niina Koivuviita oli iloisen yllättynyt: Turun Lääketiedepäivät vetivät paljon väkeä kouluttautumaan live-tapahtumassa.

– Kysymyksiä tulee varmasti ainakin hyvinvointialueiden rahoituksen riittävyydestä. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue avasi pelin aiemmin tällä viikolla kertomalla, että sen ensimmäisen toimintavuoden alijäämä on jopa 120 miljoonaa euroa, ellei sopeutustoimiin ryhdytä. Mikä tilanne on Varsinais-Suomessa ja muualla? Mistä voidaan säästää? Koivuviita pohtii.

Koivuviita ennakoi, että sote-kurssilla keskustelua syntyy myös siitä, kuka sotea ohjaa. Lisäksi esimerkiksi digitalisaatio kiinnostaa varmasti osallistujia.

Liiton ständille tultiin useimmiten keskustelemaan jäsenasioista.

– Lääkärit ovat kyselleet muun muassa jäsenmaksualennuksista. Opiskelijoille olen kertonut, missä vaiheessa liitto tulee heitä tapaamaan, opiskelijasihteeri Heidi Emmes kertoi.

Turun Lääketiedepäivät päättyvät tänään torstaina 10. marraskuuta.

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030