In memoriam

Mika Soininen 22.1.1966–25.7.2022

Eeva AronenLeena RepokariEija KorpinenSusanna NorjaLeila KarjalainenPia LaakkonenKatriina AnttilaTiina PitkänenSari KorpirinneHelena CreutzAnu-Liisa MoisioHanna Raaska

Arvostamamme kollega Mika Soininen menehtyi vakavaan sairauteen 56 vuoden iässä 25.7.2022.

Mikalla oli poikkeuksellinen kyky kohdata toinen ihminen, innostua asioista ja levittää valoisaa elämänasennetta.

Mika valmistui lääkäriksi Tampereella 1995 ja lastenpsykiatrian erikoislääkäriksi Helsingissä 2001. Mika toimi eri alueilla lastenpsykiatrisessa erikoissairaanhoidossa ja vuokralääkärinä Attendon lääkäripalveluissa.

Mika vei lastenpsykiatrista osaamista ympäri Suomen, Helsingistä Sallaan. Mikan sydämen asia oli tuoda palveluita sinne missä niistä oli pulaa.

Lääkärinä Mika oli helposti lähestyttävä, joustava ja lapsen näkökulmaa ymmärtävä. Luova ja lämmin ilmapiiri mahdollisti vaikeidenkin asioiden käsittelyn. Mika piti aktiivisesti lapsen ja perheen puolta tuomalla kliinisiin käytänteisiin uusia hoitomuotoja ja -linjauksia.

Työyhteisöissä Mika kunnioitti kaikkien ammattiryhmien ammattitaitoa. Hän oli mestari luomaan hyvää tunnelmaa.

Mikan elämänilosta ja hassuttelusta pääsimme osallisiksi vapaa-ajan vietossa. Mikan toteuttamat hyväntekeväisyysprojektit olivat mieleenpainuvia. Syntymäpäiväristeilyille kutsuttiin mukaan tutut ja tuntemattomatkin. Hauskanpidon ohessa osallistuttiin eri kohteiden hyväntekeväisyyskeräyksiin.

Lue myös

Mikan kiinnostukset ulottuivat laajalle. Urheilu oli hänelle toinen luonto. Loppuun asti Mika nautti liikkumisesta. Norjan kalastusretkiltä riitti herkullista saalista myös ystävien pakastimiin. Vielä viimeisenä elinpäivänään hän kalasti. Mika soitti ja lauloi karaokea. Voimakas oikeudenmukaisuus näkyi yhteiskunnallisena aktiivisuutena. Hän oli aktiivinen keskustelija ja edisti asioita osallistumalla järjestötoimintaan.

Työn lomassa Mika kertoi usein perheestään. Hän oli erittäin ylpeä vaimonsa ja lastensa urheilumenestyksestä tai taiteellisesta lahjakkuudesta. Myös vanhemmat ja veli tulivat tarinoiden kautta tutuiksi. Perheen etusijalla oleminen näkyi Mikan tavassa puhua perheestään lämmöllä. Hän kantoi rakkaistaan huolta loppuun saakka. Perheen lämmin välittäminen näkyi loppuvaiheessa myös siinä, miten muu perhe huolehti vuorostaan Mikasta.

Kirjoittajat

Eeva Aronen

Leena Repokari

Eija Korpinen

Susanna Norja

Leila Karjalainen

Pia Laakkonen

Katriina Anttila

Tiina Pitkänen

Sari Korpirinne

Helena Creutz

Anu-Liisa Moisio

Hanna Raaska

Kirjoittajat ovat Mikan kollegoita.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030