Jäsen

Muutoksia Lääkäriliiton paikallisosastoissa

Tavoitteena on, että jokaisella hyvinvointialueella olisi ainakin yksi paikallisosasto.

Tiina Salo
Adobe/AOP

Lääkäriliitossa on tällä hetkellä 34 paikallisosastoa. Tavoitteena on, että jokaisella hyvinvointialueella olisi ainakin yksi paikallisosasto.

Lääkäriliiton hallitus on yhdistänyt kuluneen vuoden aikana hiljaisempia paikallisosastoja aktiivisempiin, jotta kaikille jäsenille voidaan tarjota paikallisosaston toimintaa.

Hybriditekniikoiden ansiosta tilaisuuksiin on mahdollista osallistua pidemmänkin matkan päästä etänä, mikä on puoltanut yhdistämistä.

Vuoden sisällä tapahtuneet yhdistymiset:

·      Valkeakosken paikallisosasto ja TAYS:n paikallisosasto -> Tampereen seudun paikallisosasto

·      Kotkan paikallisosasto -> Kouvolan paikallisosasto

·      Suurlohjan paikallisosasto -> Länsi-Uudenmaan paikallisosasto

·      Varkaus -> Kuopion paikallisosasto

 – Lääkäriliiton paikallisosastot ovat toimineet monella paikkakunnalla aktiivisesti korona-ajasta huolimatta etäyhteyksien avulla. Onneksi nyt on taas mahdollista tavata läsnäolokokouksissakin, sanoo Lääkäriliiton järjestöpäällikkö Miia Virta .

Lue myös

Virta muistuttaa, että paikallisosastoille tarjotaan mahdollisuutta käyttää kokouksissa keskustelun herättäjänä luentojen tallenteita esimerkiksi hoitovirheasioista.

 – Lakkokevään jälkeen tarkoituksemme on keskittyä taas enemmän paikallisosastotoiminnan tukemiseen ja kehittämiseen. 24.5. järjestetään paikallisosastojen puheenjohtajien ja sihteerien tapaaminen, jossa mietitään yhdessä näitä asioita, Virta kertoo.

 Paikallisosastojen yhteystiedot Lääkäriliiton sivuilla: Lääkäriliitto - Paikallisosastot

Kirjoittaja

Tiina Salo

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030