Jäsen

Tänä syksynä suurimmat muutokset vuosiin

Liiton entinen puheenjohtaja Tuula Rajaniemi saapui tueksi haastavassa tilanteessa.

Sari Kosonen
Mikko Käkelä
– Tänä syksynä tapahtuu paljon asioita ja vauhti on kova. Toimistolla hommat edistyvät kuitenkin tehokkaasti, sanoo Lääkäriliittoon vt. työmarkkinajohtajaksi tullut Tuula Rajaniemi.

Rajaniemi toimii Lääkäriliiton vt. työmarkkinajohtajana vuoden loppuun saakka.

– Minua pyydettiin vahvistamaan toimialaa tilanteessa, jossa on tällä hetkellä resurssivajetta ja samaan aikaan tärkeitä neuvotteluja käynnissä, Rajaniemi kertoo.

Rajaniemi on toiminut liiton hallituksessa kymmenisen vuotta. Puheenjohtajana hän oli kahteen otteeseen.

– Tulin tänne mielelläni, koska yhteisö on minulle tuttu ja rakas. Tehtävä on mielenkiintoinen ja koen, että tästä on hyötyä myös työssäni Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueella, josta olen nyt virkavapaalla – kiitos työnantajalle, että vapaa järjestyi.

Rajaniemi toimii työmarkkinatoimialan esimiehenä ja neuvotteluryhmässä. Hän on mukana myös sopimusuudistuksiin liittyvässä neuvonnassa ja alueellisilla luottamusmiespäivillä.

Lue myös

– Tärkein asia toimialalla tänä syksynä on saada uraporrasjärjestelmä maaliin. Tärkeää on myös suoritekorvausjärjestelmän käyttöönoton tukeminen. Luottamusmiehiltä tulee paljon niihin liittyviä kysymyksiä, ovathan kyseessä suurimmat muutokset vuosiin.

Hän haluaa toppuutella jäseniä uuteen palkkausjärjestelmään siirtymiseen liittyvistä turhista peloista.

– Kenenkään palkka ei pienene. Iso uudistus vaatii hyvinvointialueilla aluksi paljon työtä, mutta kun järjestelmä saadaan toimimaan, lopputulos on hyvä. Järjestelmä on palkitseva erityisesti pitkän linjan kliinikoille, joiden palkka kehittyy osaamisen ja vastuun myötä, vaikka he eivät olisi johtotehtävissä.

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030