Jäsen

Työterveyslaitokselle uusi työehtosopimus

Kaksivuotinen sopimusratkaisu huomioi kokonaisuutena inflaation aiheuttaman palkansaajien ostovoiman heikentymisen.

Sari Kosonen
Adobe/AOP

Työterveyslaitokselle (TTL) on saavutettu neuvottelutulos uudeksi työehtosopimukseksi vuosille 2023–2025.

Tänä vuonna kaikkien TTL:n työehtosopimuksen piirissä olevien taulukkopalkat nousevat neljä prosenttia 1. elokuuta lukien. Huhtikuun palkanmaksun yhteydessä maksuun tulee 400 euron kertakorvaus. Kertakorvaus maksetaan, jos yhdenjaksoinen työsuhde on alkanut viimeistään 1. maaliskuuta 2023 ja on voimassa korvauksen maksupäivänä.

Ensi vuonna taulukkopalkat nousevat kolme prosenttia 1. kesäkuuta lukien. Lisäksi heinäkuun alussa maksuun tulee 0,5 prosentin paikallinen erä, jonka kohdentamisesta päättää työnantaja.

Lue myös

Työterveyshuollon erikoislääkärikoulutuksessa olevien lääkärien osalta työehtosopimukseen on tehty tekstimuutos, jonka mukaisesti he jäävät tämän sopimuksen palkkausjärjestelmän ulkopuolelle. Heidän vähimmäispalkkansa on 1.8.2023 alkaen 4025,92 euroa ja 1.6.2024 vähintään 4130,59 euroa. Pääkaupunkiseudulla vähimmäispalkat ovat kolme prosenttia suuremmat.

TTL:n noin 500 työntekijän talokohtaisesta työehtosopimuksesta neuvottelevat Juko, Jyty, JHL, Sote ry (Super ja Tehy) sekä Työterveyslaitos ja Hyvinvointiala Hali. 

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030