In memoriam

Ulla Hodgson (os. Pakkala) 17.12.1964-4.10.2022

Aija KnuuttilaElina PeltonenPaula TaylersonMaija HalmeAnnamari Rouhos

Keuhkosairauksien ja yleislääketieteen erikoislääkäri, LT Ulla Hodgson (os. Pakkala) syntyi Vimpelissä 17.12.1964. Hän kuoli lokakuun alussa Espoossa kolangiokarsinoomaan vuoden sairastettuaan. Ulla asui lapsuutensa ja nuoruutensa Suomussalmella ja Puolangalla. Hän valmistui lääkäriksi Oulun yliopistosta 1989. Tie kulki 1990-luvun alussa Jyväskylään Kinkomaan sairaalaan, mistä pitkä ura keuhkosairauksien erikoisalalla alkoi. Ulla valmistui sekä keuhkosairauksien että yleislääketieteen erikoislääkäriksi 1999. Keuhkofibroosia käsitellyt väitöskirja valmistui 2006.

Erikoistuessaan ja keuhkosairauksien erikoislääkärinä Ulla työskenteli ensin Jorvin sairaalassa, kunnes siirtyi Husin Meilahden sairaalaan, missä työskenteli kevääseen 2021 saakka. Keuhkonsiirtotoiminnassa Ullalla oli keskeinen rooli. Keuhkosairauksien poliklinikan vastuulääkärinä Ulla toimi vuosia ja oli organisointikykyinen, vastuullinen ja kyvykäs toimimaan erilaisten ihmisten kanssa. Verkostot kollegoihin ympäri Suomen olivat vahvat ja Ulla oli tunnettu ja luotettu asiantuntija, jota konsultoitiin paljon etenkin keuhkojen harvinaissairauksia, keuhkofibrooseja ja keuhkonsiirtoasioita koskien. Ulla oli helposti lähestyttävä, kliiniseen lääketieteeseen paneutuva kollega, jolta sai selkeän vastauksen monenlaisiin kysymyksiin. Lämminhenkinen ja korrekti suhtautuminen työyhteisön jäseniin oli Ullassa ihailtavaa ja hyvin mieliin painuvaa.

Lue myös

Vähän ennen sairastumistaan Ulla siirtyi Kelan asiantuntijalääkäriksi tavoitteena irtiotto sairaalamaailmasta, mutta ajatus oli palata kliiniseen työhön myöhemmin. Tämä jäi toteutumatta sairauden ilmetessä syksyllä 2021.

Ulkoilu, luonto ja lukeminen olivat Ullalle tärkeitä. Luontoretkiä Ulla teki mielellään ja myös monia matkoja kauas maailmalle. Mielenmaisemakseen hän kuvasi Hossan kansallispuiston, jonne oli aikoinaan tehty häämatka Thomas-puolison kanssa. Ulla oli avoin elämälle ja hänen seurassaan oli ihanaa tilanteessa kuin tilanteessa, oli kyseessä matkailu, kulttuuritapahtumat tai muu yhdessä oleminen.

Ullan poismeno koskettaa syvästi puolisoa, omaisia ja ystäviä ja jättää suuren aukon keuhkolääkäriyhteisöön. Kaipaamme Ulla-ystäväämme ja kollegaamme.

Kirjoittajat

Aija Knuuttila

Elina Peltonen

Paula Taylerson

Maija Halme

Annamari Rouhos

Kirjoittajat ovat kollegoita ja ystäviä.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030