Jäsen

Uusi piiriylilääkäri Kuopiossa

Lääkäriliiton piiriylilääkärinä on aloittanut Kaj Korhonen.

Sari Kosonen
Mikko Käkelä
Piiriylilääkärit ovat liiton silmät ja korvat alueilla. Kaj Korhonen kannustaa jäseniä ottamaan yhteyttä matalalla kynnyksellä.

Kun Korhonen näki, että liitto hakee uutta piiriylilääkäri Kuopioon, hän innostui heti.

– Olin jo aiemmin ajatellut, että piiriylilääkäri työ on kiinnostavaa. Pesti on laaja-alainen näköalapaikka, jossa voi verkostoitua sekä paikallisella että valtakunnallisella tasolla.

Korhosella on entuudestaan kokemusta liiton luottamustehtävissä toimimisesta, sillä on ollut jäsenenä sekä terveyspoliittisessa valiokunnassa että edunvalvontavaliokunnassa Kuopiossa.

– Liiton paikallistoiminnassa olen ollut mukana jo neljännesvuosisadan, hän mainitsee.

Monta rautaa tulessa

Kaj Korhonen toimi aiemmin apulaisylilääkärinä Kuopion pääterveysasemalla. Saatuaan piiriylilääkärin paikan hän on aluksi virkavapaalla vakituisesta toimestaan.

Myöhemmin hän todennäköisesti palaa sinne tekemään töitä osa-aikaisesti esimerkiksi yhden päivän viikossa. Piiriylilääkärien työaika on 60-prosenttinen.

– Haluan paneutua uuteen tehtävään kunnolla. Olen saanut jo perehdytystä liiton toimistossa Helsingissä, ja järjestänyt valiokuntien kevätkauden kokouksia Kuopiossa. Opiskelijatoimintaakin on ollut, sillä liitto järjesti jäseneksikutsumistilaisuuden, jossa olin mukana, Korhonen kertoo.

Lue myös

Lääkärin työn ohella Korhonen on opiskellut ahkerasti. Korona-aikana hän suoritti useita johtamiseen liittyviä kursseja. Parhaillaan hän opiskelee kauppatieteitä.

– Erityisesti minua kiinnostaa innovaatiojohtaminen ja sen yhdistäminen lääketieteellisiin projekteihin, hän kertoo.

Matalan kynnyksen palvelua

Piiriylilääkärit ovat liiton silmät ja korvat alueilla. Korhonen kannustaa jäseniä ottamaan yhteyttä matalalla kynnyksellä.

– Piiriylilääkärit ovat jäseniä varten. Yhteyttä voi ottaa esimerkiksi, jos haluaa tuoda jonkin tärkeän asian valiokuntien käsittelyyn tai toivoo, että liitto järjestäisi jonkin paikallisen tapahtuman.

Kirjoittaja

Sari Kosonen


Faktat

Kaj Korhonen

Työ: piiriylilääkäri Itä-Suomen yhteistyöalueella huhtikuusta 2023

Koulutus: lastentautien erikoislääkäri

Ikä: 53 vuotta

Kotipaikka: Kuopio

Harrastukset: kauppatieteiden opiskelu, asuntosijoittaminen, matkailu, kreikan kieli, puutarhan hoito, uinti

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030