Laparoskopian perusteet I

3. - 4.9.2024, Tampere, Taitokeskus

Paikka
Taitokeskus
Arvo Ylpön katu 34, Tampere
Järjestäjä
Pirkanmaan hyvinvointialue
Kohderyhmä
Kirurgian runkokoulutusvaiheen erikoistuvat lääkärit, jotka ovat vasta-alkajia laparoskopiassa ja erikoislääkärit, jotka toimivat leikkauskouluttajina, opettaen laparoskooppisia taitoja. Koulutukseen voi osallistua tiiminä: kaksi erikoistuvaa lääkäriä ja yksi leikkauskouluttajana toimiva erikoislääkäri samasta organisaatiosta. Erikoislääkäri toimii kouluttajana ja pitää kurssilla 1-2 teorialuentoa. Tiimejä otetaan kaksipäiväiseen koulutukseen kolmesta neljään. Koulutukseen voivat osallistua vain ne henkilöt, jotka on etukäteen sovittu kouluttavan organisaation ja kouluttavien lääkäreiden kanssa. Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä koulutusjärjestelyistä ja ilmoittautumisista vastaavaan koulutuskoordinaattoriin.
Hinta
Koulutuksen erikoistumisvaiheessa olevilta lääkäreiltä 550 e + alv 24 % / hlö. Edellytyksenä, että mukaan tulee ohjaaja kahta erikoistuvaa koulutettavaa kohden. Leikkauskouluttajana toimivalta erikoislääkäriltä ei peritä osallistumismaksua.

Osallistumismaksu sisältää kaksipäiväisen koulutuksen ohjelman mukaisesti koulutusvälineet ja –materiaalin sekä kahvitarjoilut. Osallistumismaksu laskutetaan tapahtuman jälkeen.
Lisätietoja
Lisätiedot, koulutusjärjestelyt ja ilmoittautuminen: Sari Pelttari, koulutuskoordinaattori, Jatkuvan oppimisen palvelut/Taitokeskus, s-posti: taito.koulutus@pirha.fi.

Kouluttajien kysymykset: Reita Nyberg, asiantuntijalääkäri, Kirurgian koulutuskeskus, s-posti: reita.nyberg@pirha.fi.
Ilmoittautuminen
4.8.2024 mennessä.
link.webropol.com/ep/laparoskopianperusteet24
Ohjelma

Ohjelma, ensimmäinen päivä klo 10.00-16.00

10.00–10.15 Ilmoittautuminen, kurssin esittely ja tavoitteet
10.15–10.45 Luento: Vatsaontelon perusanatomia (30min)
10.45–11.15 Luento: Perusinstrumentit ja laparoskopiatornin osat (30min)
11.15–11.45 Luento: Entrytekniikat (30min)
11.45–12.30 Lounas
12.30–14.00 Hands-on: Silmä-käsi koordinaatio, tarttuminen ja leikkaaminen, dissektio, kohteen kuljetus ja pussitus (90min)
14.00–14.20 Kahvi
14.20–15.20 Hands-on jatkuu (60min)
15.20–16.00 Luento: Lsk kolekystektomian tekniikka (40min)
16.00 Päivä päättyy

Ohjelma, toinen päivä klo 8.00-15.00

8.00–8.05 Järjestäytyminen
8.05–8.30 Luento: Sähkökirurgian perusteet (25min)
8.30–9.00 Luento: Lsk appendikektomian tekniikka (30min)
9.00–9.15 Luento: Leikkausergonomia laparoskopiassa
9.15–11.30 Hands-on: Dissektio, klipsaus, endoloopit, sähkön käyttö, kolekystektomia ja appendikektomia (tray) (135min)
11.30–12.15 Lounas
12.15–14.30 Hands-on jatkuu (135min)
14.30–15.00 Kahvi ja loppukeskustelu, todistusten jako
15.00 Kurssi päättyy

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030