Lasten ja nuorten kognitiivinen psykoterapeuttikoulutus 2026–2029
1.1.2026 - 31.5.2029,
Turun yliopisto, Psykoterapeuttikoulutus
- Paikka
-
Psykoterapeuttikoulutus
Yliopistonmäki, Turun yliopisto
- Järjestäjä
- Turun yliopiston lastenpsykiatrian oppiaine
- Kohderyhmä
- Koulutus on terveydenhuollon täydennyskoulutusta. Se on tarkoitettu henkilöille, joilla on soveltuva sosiaali- tai terveydenhuollon tutkinto (mm. lääkärit, psykologit, sairaanhoitajat), vähintään 30 op psykologian tai psykiatrian opintoja (tutkinnossa tai erikseen suoritettuina) ja vähintään kahden vuoden työkokemus psykoterapeuttisesta tai vastaavasta mielenterveystyöstä. Vaadittavat opinnot ja työkokemuksen on oltava tehtyinä haun päättymiseen mennessä.
Opiskelijalla tulee olla mahdollisuus tehdä psykoterapeuttista potilastyötä koulutuksen aikana. Edellisten lisäksi vaaditaan henkilökohtainen soveltuvuus psykoterapeutiksi, riittävä englannin kielen taito ja tietotekniset valmiudet sekä mahdollisuus tehdä koulutuspsykoterapioita opintojen aikana.
- Hinta
- Koulutuksen kokonaishinta riippuu perustettavan koulutusryhmän koosta. Koulutuksen hinta maksetaan seitsemän lukukausimaksun erässä.
16 ryhmässä muodostuu opiskelijalle koulutuksen hinnaksi 13 850 e.
20 ryhmässä muodostuu opiskelijalle koulutuksen hinnaksi 11 897 e.
Koulutusmaksun lisäksi opiskelijan maksettaviksi tulevat omakohtaisen koulutuspsykoterapian sekä työnohjauksen maksut. Näiden loppusummien arviot ovat koko koulutuksen osalta:
Omakohtainen koulutuspsykoterapia 5 900 e
Työnohjaus 6 800 e
- Osanottajia
- 16
- Lisätietoja
- Koulutuksen johtaja Minna Räihä, minna.h.raiha@gmail.com, 050 3513 797
Koulutuksen johtaja Laura Dellinger, laura.dellinger@gmail.com, 044 2410 999
Turun yliopiston psykoterapeuttikoulutuksen koordinaattori Mika Lamppu, mika.h.lamppu@utu.fi, 050 467 9310
- Ilmoittautuminen
-
26.9.2025 mennessä.
www.utu.fi/fi/Turun-yliopisto/psykoterapeuttikoulutukset/lasten-ja-nuorten-kognitiivinen
- Ohjelma
Teoria- ja menetelmäopinnot, 38 opintopistettä:
Kliinisiä seminaareja 20 x 15 h lähiopetuksena sisältäen ennakkotehtävät ja kirjallisuuden. Kirjallisuuden lukeminen 3000 sivua, josta 10h kirjallisuustutoreina verkko-opetuksena
Työnohjaus, 15 opintopistettä:
Työnohjauksen laajuus on 160 h = 15 op toteutuu ryhmämuotoisena
Koulutuspsykoterapia, 4 opintopistettä
40 tuntia yksilöpsykoterapiaa
40 tuntia ryhmäpsykoterapiaa
Opinnäytetyö, 10 opintopistettä:
Opinnäytetyön ohjausta pienryhmässä: 16 h
300 h työnohjattua psykoterapiatyötä
Koulutusohjelmassa perehdytään oirespesifien mallien ja menetelmien (kuten ahdistuksen tai masennuksen hoidon työtavat) lisäksi transdiagnostiseen lähestymistapaan. Kognitiivisia perusmenetelmiä ja hoitomalleja opetellaan ja taitoharjoitellaan paljolti kokemuksellisen harjoittelun kautta, kuten Deliberate Practice -harjoitteiden ja erilaisten demojen kautta. Sisällöissä painottuvat myös terapiasuhteen, kehollisuuden, kokemuksellisuuden, tunnetyöskentelyn sekä myötätuntokeskeisyyden lähestymistavat.
Koulutusohjelmassa fokusoidutaan psykoterapeutin itsereflektiivisten kompetenssien tukemiseen sekä itsemyötätunnon näkökulmaan. Aikarajallinen, lyhytterapeuttinen lähestymistapa huomioidaan läpi koulutusohjelman. Koulutuksessa on erittäin laaja, osaava ja monipuolinen kouluttajakattaus.