1. Lääkärilehti
  2. Liitossa
  3. Kuusikymmentä kurssia – kestävää kehitystä ja klassikoita
Liitto toi­mii 50-52/2019 vsk 74 s. 2966

Kuusikymmentä kurssia – kestävää kehitystä ja klassikoita

Lääkäri 2020 -tapahtuma kokoaa yhteen jopa 5 000 lääkäriä kolmen päivän aikana.

Kuusikymmentä kurssia  – kestävää kehitystä ja klassikoita Kuva 1 / 1 Kuva: VILLE RINNE

Lääkäri 2020 -tapahtuman päivänpolttavana teemana on Terveys ja kestävä kehitys. Kestävällä kehityksellä on monta ulottuvuutta: ekologinen, taloudellinen ja sosiaalinen. Teemaan liittyviä, kaikille osallistujille avoimia kursseja ovat muun muassa Mitä lääkäri voi tehdä sosioekonomisille terveyseroille, Kestävän lääkärin kestävä kehitys ja Kuinka terveydenhuollossa tulisi varautua ilmastonmuutokseen?

Avajaiset pidetään keskiviikkoiltana 8.1. Tervetuliaispuheen pitää Lääkäri 2020 -tapahtuman johtoryhmän puheenjohtaja Samuli Saarni. Valtiovallan tervehdyksen tuo perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru. Avajaisissa jaetaan myös Suomen Lääkäriliiton Max Oker-Blom -palkinto – kaikkiaan kuudetta kertaa, nyt ensimmäistä kertaa Lääkäripäivillä.

Keskiviikon pääluennon pitää Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas aiheenaan ilmastonmuutoksen terveysdimensiot. Torstain pääluennolla puntaroidaan lääkärin haasteita terveyshuuhaan maailmassa, kun lavalle astuvat professori Juhani Knuuti ja Vastalääke ry:n puheenjohtaja Tatu Han. Perjantaina kuullaan Pohjolan ja Suomi-yhtiön palkinnon saajan luento.

Kursseja on valittavana yli 60. Monipuolisesta kurssitarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle jotain uutta ja kiinnostavaa. Ohjelmassa ovat mukana myös kliinisiä taitoja hiovat klassikot EKG-tulkintaa käytännössä, Jokalääkärin kirurgiaa ja Ortopediset kliiniset tutkimusmenetelmät.

Lääkäritorilla tavataan!

Näyttelyyn ja sen monipuoliseen oheisohjelmaan osallistuminen on maksutonta. Näyttely on tarkoitettu lääkäreille, hammaslääkäreille, eläinlääkäreille, apteekkihenkilökunnalle ja lääketieteen 4., 5. ja 6. vuosikurssin opiskelijoille.

Näyttelyn Areena-lavalla on päivittäin debatteja, haastatteluja ja puheenvuoroja ajankohtaisista teemoista, kuten tietoturvasta, etävastaanotoista ja lääkkeiden ympäristövaikutuksista. Keskiviikkona iltapäivällä pidetään jännittävä Laatupalkintofinaali, jossa kolme finalistia esittelee hankkeensa. Laatuneuvosto valitsee esitysten perusteella lopuksi voittajan.

Lue myös

Näyttelyalueella on jälleen myös Lääkäritori, jossa Lääkäriliitto, Lääkärilehti, Finska Läkareskällskapet, NLY, GPF ja SELY esittelevät toimintaansa. Lääkäritorilla voit kysellä palveluista ja tutustua muun muassa Kollega-mobiilisovellukseen.

Iltajuhla 20-luvun hengessä

Torstain iltajuhlassa on tuulahdus 1920-luvun henkeä art deco -henkisessä miljöössä Apollo Live Clubissa Helsingin ytimessä. Juhla kunnioittaa kestävän kehityksen oppeja: buffetissa on maittavaa lähiruokaa. Ohjelmasta vastaavat lääkärikollegat. Ilmoittaudu siis kurssien lisäksi iltajuhlaan!

Suomen suurin lääkärien koulutustapahtuma Lääkäri 2020 järjestetään Messukeskuksessa 8.-10.1.2020

Ohjelma ja ilmoittautuminen: lääkäripäivät.fi

Kirjoittajat
Sari Kosonen

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Lääkärit tyytyväisiä ammatinvalintaan ja työhön

Lääkäri 2018 -tutkimuksessa selvitettiin vuosina 2007–2016 valmistuneiden lääkäreiden ajatuksia.

Ajassa
Sairaalan hävikki­ruuasta tuli hitti

Ekologisuus ohjaa arjen valintoja Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa Kokkolassa.

Liitossa
Yhteiskuntavastuun on muututtava teoiksi

Meistä jokainen toivoo kokemusta tarpeellisuudesta, kirjoittaa Minna Kaarisalo.

Työssä
Lääkinnälliset laitteet

– mitä lääkärin tulee tietää?

Ajassa
Rannekkeen avulla lääkitys kohdilleen

Parkinson-potilaan oireiden vaikeusaste ja vaihtelu voidaan mitata kotioloissa.

Tieteessä
Työikäisten polven tekonivelleikkaus kannattaa

Leikkauksella saavutetaan merkittävää kivun lievitystä ja toimintakyvyn parantumista, osoittaa väitöstutkimus.