1. Lääkärilehti
  2. Liitossa
  3. Lääkäri 2019 -tapahtumassa tavataan!
Liitto toi­mii 50-52/2018 vsk 73 s. 3048 - 3049

Lääkäri 2019 -tapahtumassa tavataan!

Hyvä startti alkavalle vuodelle on kolmipäiväinen Lääkäri 2019 -tapahtuma tammikuun toisella viikolla. Tule mukaan! Saat uusia oivalluksia työhösi ja tapaat kollegoita eri puolilta maata.

Lääkäri 2019 -tapahtumassa tavataan! Kuva 1 / 2
   

Lääkäri 2019:n teemaksi on valittu luottamus. Potilas-lääkäri -suhde perustuu luottamukseen, kollegiaalisuus on luottamista siihen, että työkaverilta saa tarvittaessa apua, ja terveystietojen käsittely on luottamuksellista.

Luottamus näkyy monin tavoin tapahtuman ohjelmassa. Esimerkiksi keskiviikon 9.1. pääluennoitsija, aivotutkija Katri Saarikivi pohtii, mitkä tekijät vaikuttavat potilaan ja lääkärin väliseen luottamukseen. Mikä on empatian merkitys ja miten empatiataitoja voidaan vahvistaa?

Jokaiselle jotakin

Avajaiset pidetään keskiviikkoiltana 9.1. Avajaisten tervetuliaispuheen pitää Lääkäripäivien johtoryhmän puheenjohtaja Marjo Parkkila-Harju. Valtiovallan tervehdyksen tuo opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Lisäksi kuullaan perinteiseen tapaan Matti Äyräpää -palkinnon voittajan luento.

Torstaina 10.1. on terveyspoliittinen paneeli, jossa neljän suurimman puolueen edustajat ottavat yhteen. Perjantaina 11.1. pääluennon pitää Pohjola-palkinnon saaja, joka julkistetaan Lääkäri 2019:n mediatilaisuudessa 9.1.

Perjantaina pidetään Lääkäriliiton laatupalkintofinaali, jossa kolme finalistia esittelee oman kehittämishankkeensa. Finaali on kaikille avoin. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun ja äänestää omaa voittajasuosikkiaan. Palkinnon saajan valitsee finaalin päätteeksi Lääkäriliiton laatuneuvosto.

Monipuolisesta kurssitarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle lääkärille jotakin, erikoisalasta riippumatta. Ohjelma sisältää runsaasti käytännönläheisiä kliinisiä aiheita. Marraskuun lopussa eniten ilmoittautumisia oli kursseille "Vatsavaivaa koko päivän ajaksi", "Ahdistuneisuushäiriöt – uusi Käypä hoito käytännössä", "Patti, näppylä ja luomi – mitä teen?", "Kun henkeä ahdistaa rasituksessa – miten tutkin ja hoidan" ja "Jokalääkärin kirurgiaa – survival kit päivystykseen".

Mukana on monia ajankohtaisia aiheita, kuten ilmastonmuutos, toiminnalliset häiriöt ja ferritiini. Lääkäri 2019:ssa on myös tilaisuus nähdä ja kuulla jotain aivan erilaista. Keskiviikon Fringe-sessiossa on tarjolla lyhyitä esityksiä lääketieteen maailmasta luovalla otteella.

Lääkäritorilla esitellään uutta palvelua

Lääkäri 2019:n näyttely on avoinna keskiviikosta perjantaihin. Näyttelyyn voivat tutustua lääkärit, hammaslääkärit, eläinlääkärit, apteekkihenkilökunta ja lääketieteen 4., 5. ja 6. vuosikurssin opiskelijat. Osastojen lisäksi näyttelyssä on debatteja, tietoiskuja ja lounassymposiumeja. Posterinäyttelyssä on kaksi sarjaa, nuoret ja lean-kehittäjät.

Näyttelyalueella olevalla Lääkäritorilla esittäytyy Lääkäriliitto yhdessä Finska Läkaresällskapetin, NLY:n, GPF:n ja SELYn kanssa. Myös Lääkärilehdellä on siellä oma pisteensä.

Lue myös

Lääkäritorilla esitellään mm. Lääkäriliiton uutta mobiilipalvelua, jossa on samassa sovelluksessa sähköinen jäsenkortti, Lääkärilehti digitaalisessa muodossa ja täysin uusi Konsultoi Kollegaa -alusta, joka tarjoaa lääkäreille turvallisen ja helpon tavan konsultoida yhtä tai useampaa kollegaa oman työn haasteista.

Yleisötilaisuus Sanomatalolla

Lääkäri 2019 -tapahtuma jatkuu vielä seuraavalla viikolla kaikille avoimella, maksuttomalla yleisötilaisuudella. Lääkäriliitto järjestää tilaisuuden yhdessä Helsingin Sanomien kanssa tiistai-iltana 15.1. Sanomatalon Mediatorilla.

Aiheena on luottamus. Mistä tietää, mikä on faktaa, mikä humpuukia? Mistä oikeaa tietoa löytää? Yhtenä esiintyjänä on professori Juhani Knuuti.

Lääkäri 2019 Messukeskuksessa 9.-11. tammikuuta

Lääkäri 2019 on Suomen suurin lääkärien jatko- ja täydennyskoulutustapahtuma. Se järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 9.-11. tammikuuta. Ohjelma ja ilmoittautuminen: lääkäripäivät.fi

Ilmoittaudu samalla iltajuhlaan! Torstai-iltana 10.1. on mahdollisuus nauttia kollegoiden seurasta ja musiikista Pörssitalolla. Illan artisteina ovat Anssi Kela, Erja Lyytinen ja The Drug Band.

Kirjoittajat
Sari Kosonen

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Kannabiksen käyttö ei yleistynyt alaikäisillä

Sen sijaan yli 18-vuotiailla kannabiksen kokeilu ja käyttö lisääntyivät.

Ajassa
Suomessa määrätty e-resepti käy Kroatiassa

Palvelu laajenee myöhemmin myös muihin Euroopan maihin.

Ajassa
Pihlajalinna aloittaa yt-neuvottelut

Yhtiö tavoittelee 14 miljoonan vuosittaisia säästöjä.

Ajassa
Yli 2 300 hoitoa tehtiin luovutetuilla sukusoluilla

Yli 500 itsellistä naista ja naisparia sai viime vuonna hedelmöityshoitoja Suomessa.

Tieteessä
Rusto-hiushypoplasiaa sairastavien tarkka seuranta tarpeen oireista riippumatta

Seulonta on tarpeen muun muassa keuhkomuutosten ja syöpäriskin takia, osoittaa väitöstutkimus.

Ajassa
Käärmeenpurema tappaa 81 000–138 000 ihmistä joka vuosi

Käärmeen myrkky vaarantaa miljoonien ihmisten terveyden vuosittain.