• Sari Kosonen

Lääkäri 2019 -tapahtumassa tavataan!

Hyvä startti alkavalle vuodelle on kolmipäiväinen Lääkäri 2019 -tapahtuma tammikuun toisella viikolla. Tule mukaan! Saat uusia oivalluksia työhösi ja tapaat kollegoita eri puolilta maata.

Lääkäri 2019 -tapahtumassa tavataan! Kuva 1 / 2
   

Lääkäri 2019:n teemaksi on valittu luottamus. Potilas-lääkäri -suhde perustuu luottamukseen, kollegiaalisuus on luottamista siihen, että työkaverilta saa tarvittaessa apua, ja terveystietojen käsittely on luottamuksellista.

Luottamus näkyy monin tavoin tapahtuman ohjelmassa. Esimerkiksi keskiviikon 9.1. pääluennoitsija, aivotutkija Katri Saarikivi pohtii, mitkä tekijät vaikuttavat potilaan ja lääkärin väliseen luottamukseen. Mikä on empatian merkitys ja miten empatiataitoja voidaan vahvistaa?

Jokaiselle jotakin

Avajaiset pidetään keskiviikkoiltana 9.1. Avajaisten tervetuliaispuheen pitää Lääkäripäivien johtoryhmän puheenjohtaja Marjo Parkkila-Harju. Valtiovallan tervehdyksen tuo opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Lisäksi kuullaan perinteiseen tapaan Matti Äyräpää -palkinnon voittajan luento.

Torstaina 10.1. on terveyspoliittinen paneeli, jossa neljän suurimman puolueen edustajat ottavat yhteen. Perjantaina 11.1. pääluennon pitää Pohjola-palkinnon saaja, joka julkistetaan Lääkäri 2019:n mediatilaisuudessa 9.1.

Perjantaina pidetään Lääkäriliiton laatupalkintofinaali, jossa kolme finalistia esittelee oman kehittämishankkeensa. Finaali on kaikille avoin. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun ja äänestää omaa voittajasuosikkiaan. Palkinnon saajan valitsee finaalin päätteeksi Lääkäriliiton laatuneuvosto.

Monipuolisesta kurssitarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle lääkärille jotakin, erikoisalasta riippumatta. Ohjelma sisältää runsaasti käytännönläheisiä kliinisiä aiheita. Marraskuun lopussa eniten ilmoittautumisia oli kursseille "Vatsavaivaa koko päivän ajaksi", "Ahdistuneisuushäiriöt – uusi Käypä hoito käytännössä", "Patti, näppylä ja luomi – mitä teen?", "Kun henkeä ahdistaa rasituksessa – miten tutkin ja hoidan" ja "Jokalääkärin kirurgiaa – survival kit päivystykseen".

Mukana on monia ajankohtaisia aiheita, kuten ilmastonmuutos, toiminnalliset häiriöt ja ferritiini. Lääkäri 2019:ssa on myös tilaisuus nähdä ja kuulla jotain aivan erilaista. Keskiviikon Fringe-sessiossa on tarjolla lyhyitä esityksiä lääketieteen maailmasta luovalla otteella.

Lääkäritorilla esitellään uutta palvelua

Lääkäri 2019:n näyttely on avoinna keskiviikosta perjantaihin. Näyttelyyn voivat tutustua lääkärit, hammaslääkärit, eläinlääkärit, apteekkihenkilökunta ja lääketieteen 4., 5. ja 6. vuosikurssin opiskelijat. Osastojen lisäksi näyttelyssä on debatteja, tietoiskuja ja lounassymposiumeja. Posterinäyttelyssä on kaksi sarjaa, nuoret ja lean-kehittäjät.

Näyttelyalueella olevalla Lääkäritorilla esittäytyy Lääkäriliitto yhdessä Finska Läkaresällskapetin, NLY:n, GPF:n ja SELYn kanssa. Myös Lääkärilehdellä on siellä oma pisteensä.

Lääkäritorilla esitellään mm. Lääkäriliiton uutta mobiilipalvelua, jossa on samassa sovelluksessa sähköinen jäsenkortti, Lääkärilehti digitaalisessa muodossa ja täysin uusi Konsultoi Kollegaa -alusta, joka tarjoaa lääkäreille turvallisen ja helpon tavan konsultoida yhtä tai useampaa kollegaa oman työn haasteista.

Yleisötilaisuus Sanomatalolla

Lääkäri 2019 -tapahtuma jatkuu vielä seuraavalla viikolla kaikille avoimella, maksuttomalla yleisötilaisuudella. Lääkäriliitto järjestää tilaisuuden yhdessä Helsingin Sanomien kanssa tiistai-iltana 15.1. Sanomatalon Mediatorilla.

Aiheena on luottamus. Mistä tietää, mikä on faktaa, mikä humpuukia? Mistä oikeaa tietoa löytää? Yhtenä esiintyjänä on professori Juhani Knuuti.

Lääkäri 2019 Messukeskuksessa 9.-11. tammikuuta

Lääkäri 2019 on Suomen suurin lääkärien jatko- ja täydennyskoulutustapahtuma. Se järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 9.-11. tammikuuta. Ohjelma ja ilmoittautuminen: lääkäripäivät.fi

Ilmoittaudu samalla iltajuhlaan! Torstai-iltana 10.1. on mahdollisuus nauttia kollegoiden seurasta ja musiikista Pörssitalolla. Illan artisteina ovat Anssi Kela, Erja Lyytinen ja The Drug Band.

Lisää aiheesta

Lääkäri 2019 luottamuksen äärellä
Uusia näkökulmia ja vanhoja ystäviä
Johanna Suur-Uski teki voittajaposterin

Kirjoittajat
Sari Kosonen

Lisää aiheesta

Uusimmat

Luetuimmat

Uusimmat | potilaanlaakarilehti.fi

Etusivulla juuri nyt

Kolumni
Puhu suomea!

– Sivistys piilee jossain muualla kuin lääkärilatinan katveessa, kirjoittaa Reetta Huttunen.

Ajassa
Kohututkijaa voi odottaa kuolemantuomio

Ihmisalkion geenien muuntelijaa syytetään lahjonnasta ja tiedemaailman sääntöjen rikkomisesta.

Kolumni
Puhu suomea!

– Sivistys piilee jossain muualla kuin lääkärilatinan katveessa, kirjoittaa Reetta Huttunen.

Ajassa
Taas uusi tuhkarokkotapaus Suomessa

Jatkotartunnat ovat hyvin epätodennäköisiä.

Ajassa
Lobbaa meitä, lääkäri

Neljä kunnallispoliitikkoa kertoo, miksi he toivovat lääkäreiltä nykyistä enemmän yhteydenottoja. Yksi heistä on Nelli Nurminen.

Tieteessä
Vanhemman psyykeongelma altistaa kiintymyssuhdehäiriölle

Erityisesti alkoholi- ja huumeriippuvuus sekä äidin masennus ovat yhteydessä lapsen häiriöön.

Tieteessä
Paluu psykiatriseen sairaalahoitoon vaihtelee alueittain

Kymenlaaksossa palasi vuoden kuluessa 28 prosenttia, Länsi-Pohjassa 53 prosenttia.

Liitossa
Johanna Suur-Uski teki voittajaposterin

Johanna Suur-Uski on selvittänyt rintasyöpään liittyvien sairauspoissaolojen sosioekonomisia eroja.