Liitto toi­mii

Lääkärien ja lakimiesten työttömyyskassat yhdistyvät

Lääkärien työttömyyskassa ja Lakimiesten työttömyyskassa ovat päättäneet sulautumisesta yhdeksi kassaksi. Uusi kassa aloittaa toimintansa vuodenvaihteessa.

Sari Kosonen
Kuvituskuva 1
Pixmac

Lakimiesten työttömyyskassa sulautuu Lääkärien työttömyyskassaan 1.1.2022. Uusi yhteinen kassa toimii nimellä Lakimiesten ja Lääkärien työttömyyskassa (LL-kassa).

Resurssien yhdistäminen mahdollistaa panostamisen jäsenille suunnattujen palvelujen kehittämiseen. Kummankin työttömyyskassan henkilöstö jatkaa työtään LL-kassassa.

– Sekä Lääkärien työttömyyskassa että Lakimiesten työttömyyskassa ovat pieniä ja vakavaraisia työttömyyskassoja. Kahden työttömyyskassan resurssit yhdistämällä pystymme varmistamaan jäsenpalveluiden tuottamisen ja kehittämisen, Lääkärien työttömyyskassan johtaja Carola Ylenius sanoo.

Lääkärien työttömyyskassan nykyisten jäsenten työttömyysturva ja jäsenyys jatkuu automaattisesti, katkeamattomana LL-kassassa. LL-kassan jäsenet saavat jatkossakin ansioturvan edulliseen jäsenhintaan.

Lue myös

– Työttömyyskassan jäsenmaksu on jatkossakin Suomen edullisin. Jäsenmaksun taso tulee olemaan noin 28–30 euroa vuodessa. Jäsenmaksu on verotuksessa vähennyskelpoinen, Ylenius toteaa.

Lakimiesten työttömyyskassalla on lähes 13 000 jäsentä ja Lääkärien työttömyyskassalla lähes 24 000. Työttömyyskassojen sulautumisella ei ole vaikutusta liittojen toimintaan.

Kirjoittajat

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030