Lehti 48: Liitto toi­mii 48/2021 vsk 76 s. 2900

Lääkäriliiton viestintä­johtajaksi Lauri Korkeaoja

Lääkäriliiton viestintäjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi on valittu valtiotieteiden maisteri Lauri Korkeaoja. Hän aloittaa uudessa tehtävässään vuodenvaihteessa.

Sari Kosonen
Kuvituskuva 1
Aki Rask

Lauri Korkeaoja aloittaa Lääkäriliiton viestintäjohtajana ensi vuoden alussa.

Lauri Korkeaoja on toiminut viestinnän ja yhteiskuntavaikuttamisen parissa niin järjestöissä, valtiolla kuin yrityksissä. Hän on työskennellyt paljon lääkärien kanssa, muun muassa Attendon viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajana ja viimeksi Terveystalon yhteiskuntasuhdejohtajana.

– Terveydenhuolto on aina kiinnostanut minua, ja olen työskennellyt sen parissa viimeiset seitsemän vuotta – ja sitä sivuten edelliset kymmenen vuotta. Lääkäriliiton viestintäjohtajaksi siirtyminen on tälle luonnollista jatkoa, Korkeaoja sanoo.

Rakenteet tärkeitä, mutta toiminta ratkaisee

Korkeaoja on aiemmissa tehtävissään ollut kiinteästi mukana sote-uudistuksen valmistelussa.

– Sehän ei ole prosessi, joka loppuisi koskaan. Puhe sotesta on ollut liialti puhetta rakenteista. Viime kädessä terveydenhuollon toimivuuden ratkaisevat työntekijät, ja tässä lääkärit ovat etunenässä. Olen ylpeä, että saan mahdollisuuden tuoda heidän ääntään paremmin esiin.

Hyvinvointivaltion kehitys ja sen taloudelliset reunaehdot ovat jo pitkään kiinnostaneet Korkeaojaa. Suuria haasteita terveydenhuollolle tuovat muun muassa digitalisaatio ja väestön ikääntyminen.

– Hyvinvointiin liittyvät kysymykset ovat ihmisille yhä tärkeämpiä ja uskon, että se luo uusia mahdollisuuksia selvitä ikääntyvän yhteiskunnan kestävyystaakasta. Terveyspalvelut ovat hyvinvointiyhteiskunnan tärkeimmät palvelut. Ongelmakeskeisyydestä huolimatta on hienoa, että niistä puhutaan yhä enemmän, Korkeaoja toteaa.

Lääkäriliiton puheenjohtaja Tuula Rajaniemi sanoo olevansa iloinen Korkeaojan valinnasta.

Lue myös

– Hänen osaamistaan tarvitaan erityisen paljon nyt, kun sosiaali- ja terveysalalla on käynnissä suuria lääkärien työympäristöön ja -olosuhteisiin vaikuttavia muutoksia, Rajaniemi toteaa.

Lauri Korkeaoja

› 45-vuotias valtiotieteiden maisteri

› työskennellyt muun muassa Terveystalossa, Attendossa, kehitysministeri Heidi Hautalan erityisavustajana, STTK:n alue- ja elinkeinopoliittisena asiantuntijana sekä Suomen ylioppilaskuntien liiton pääsihteerinä

› asuu Espoossa

› perheeseen kuuluu avovaimo, kaksi omaa ja kaksi bonuslasta sekä sekarotuinen koira

› harrastaa musiikkia, kirjallisuutta, metsäretkeilyä ja yhteiskunnallista keskustelua niin kasvokkain kuin virtuaalimaailmassa

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030