1. Lääkärilehti
  2. Liitossa
  3. Lääkäriliitto tukee opiskelijoiden hyvinvointia
Liitto toi­mii 37/2021 vsk 76 s. 1974 - 1975

Lääkäriliitto tukee opiskelijoiden hyvinvointia

Lääkäriliitto on luonut uuden apurahan opiskelijoiden jaksamisen ja hyvinvoinnin tukemiseksi. Hakijana voi olla suomalainen tai ulkomailla toimiva suomalaisten lääketieteen opiskelijoiden yhdistys.

Lääkäriliitto tukee opiskelijoiden hyvinvointia Kuva 1 / 1 Kuva: Adobe/AOP

Lääkäriliiton hallitus on päättänyt luoda uuden apurahan opiskelijoiden hyvinvoinnin ja jaksamisen tukemiseksi. Tässä vaiheessa on kyseessä määräaikainen kokeilu syyskaudelle 2021 ja kevätkaudelle 2022. Apurahan mahdollinen jatko arvioidaan saatujen kokemusten perusteella.

Pilotin aikana haku järjestetään kahdesti, syksyllä 2021 ja maaliskuussa 2022. Hakijana voi olla suomalainen tai ulkomailla toimiva suomalaisten lääketieteen opiskelijoiden yhdistys. Apurahojen myöntämisestä hakemusten perusteella päättää liiton hallitus professiojaoksen esityksen pohjalta.

Pilotin aikana haku järjestetään ­kahdesti.

– Korona-aikana lääketieteen opiskelijoiden hyvinvointi ja jaksaminen ovat olleet koetuksella. Erityinen huoli meillä on ollut juuri opintonsa aloittaneista nuorista kollegoista. Kollegiaalisuuden ja yhteisöllisyyden, saati lääkärin identiteetin, kehittyminen on ollut haasteellista, Lääkäriliiton koulutuspäällikkö Sami Heistaro sanoo.

Lue myös

– Tällä apurahalla Lääkäriliitto haluaa tukea ja kannustaa sitä ensiarvoisen tärkeää työtä, jota kandiseuroissa jo tehdään opiskelijoiden hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden edistämiseksi. Apurahan turvin järjestettävässä toiminnassa voidaan käsitellä esimerkiksi jaksamista, liiallista suorittamiskeskeisyyttä, riittämättömyyden tunnetta, epävarmuuden sietämistä ja kollegiaalisuutta. Myös esimerkiksi mentorointi ja seniorituki voivat olla mahdollisia teemoja, Heistaro kertoo.

Toimintaan on päätetty varata käytettäväksi enintään 25 000 euroa vuonna 2021 ja 25 000 euroa vuonna 2022. Hakemukset tulee kohdistaa tiettyyn tilaisuuteen tai muuhun selvästi määriteltyyn tarkoitukseen ja määrätylle summalle. Ohjeet on lähetty Medisiinariliiton kautta kandiseurojen edustajille.

Kirjoittajat
Sari Kosonen

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
"Vaaratilanteita on joka päivä"

Lääkärilehti pyysi kolmea lääkäriä ­arvioimaan käyttämäänsä potilastieto­järjestelmää.

Ajassa
Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ei jatka Aster-hanketta

Taustalla ovat Keski-Suomen kuntien päätökset, joiden mukaan ei ole edellytyksiä siirtyä hankkeen toimitusvaiheeseen.

Ajassa
Koronarokotereaktiot eivät kuormita erikoissairaanhoitoa

Yksittäisiä potilaita on ollut sairaalahoidossa.

Ajassa
Professori Juha Tuominen Docrates Syöpäsairaalan hallitukseen

– On erittäin tärkeää, että suomalainen terveydenhoito, niin julkinen kuin yksityinenkin, kehittyy, sanoo Juha Tuominen.

Ajassa
Lääkäriliitto: Hyvinvointialueiden pystyttävä kohentamaan rapautunutta perusterveydenhuoltoa

Hyvinvointialueiden olisi velvoitettava tuottajiaan järjestämään potilailleen pääsy yleislääkärin vastaanotolle viikossa.

Tieteessä
Oireettomat koronainfektiot tavallisia ympärivuorokautisessa hoidossa

COVID-19-tauti on vanhuksilla usein oireeton tai vähäoireinen.