1. Lääkärilehti
  2. Liitossa
  3. Liiton ajamat humaanit arvot puhuttelevat
Liitto toi­mii 18/2019 vsk 74 s. 1140 - 1141

Liiton ajamat humaanit arvot puhuttelevat

Lääkäriliiton uusi viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Laura Manninen pitää tärkeänä, että Lääkäriliiton osaaminen tuodaan laajasti ­yhteiskunnan käyttöön.

Liiton ajamat humaanit arvot puhuttelevat Kuva 1 / 1

Yksi kriittisimpiä yhteiskunnallisia kysymyksiä on terveydenhuollon järjestäminen, ajattelee Lääkäriliiton viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkönä aloittanut Laura Manninen. Helppoja ratkaisuja tähän asiaan ei ole.

– Lääkäriliitolla on paljon näkemyksiä terveydenhuollon järjestämisestä niin strategisella kuin käytännön tasolla. Lääkäriliiton osaaminen onkin tärkeää saada laajasti yhteiskunnan käyttöön, hän sanoo.

Mannista puhuttelevat Lääkäriliiton ajamat humaanit arvot, jotka näkyvät tavoitteissa. Hän mainitsee esimerkkeinä saattohoidon kehittämisen, terveydenhuollon eriarvoisuuden vähentämisen ja paperittomien terveydenhuollon järjestämisen.

Manninen kokee näiden tavoitteiden vahvistamisen ja kehittämisen erityisen tärkeäksi.

Sosiaalisessa mediassa pitää näkyä

Mannisen mukaan sosiaalisen median kanavat demokratisoivat viestintää, koska sieltä puuttuvat portinvartijat.

Hän pohtii sitä, pitäisikö Lääkäriliiton olla entistä näkyvämmin esillä sosiaalisessa mediassa. Mannisesta on hienoa, että Lääkäriliitolla on omat vahvat tiedotusvälineensä.

– Mielenkiintoista on kuitenkin pohtia, miten tavoitamme Lääkäriliiton nuorta jäsenistöä entistä paremmin. Pitäisikö liiton olla entistä enemmän esillä siellä missä ihmiset liikkuvat – sosiaalisessa mediassa?

Vaikuttaminen on viestintää

Mannisella on takanaan 15 vuoden työura viestinnän tehtävissä. Hän tuli Lääkäriliittoon Diabetesliiton viestintäjohtajan paikalta ja on lisäksi työskennellyt Taideyliopistossa, Teatterikorkeakoulussa ja Luontoliitossa.

Lue myös

Viestinnän rooli organisaatioissa on kasvanut koko Mannisen työelämän ajan. Viestintä ymmärretään nykyisin vaikuttamiseksi.

Mannisen mielestä on hienoa, että viestintä nähdään nyt aikaisempaa laajemmin. Viestintä ei kuulu pelkästään viestintäosastoille, vaan kaikkien organisaatioissa työskentelevien pitää viestiä.

– Viestintä tukee organisaation toimintaa ja palveluja.

Käsikirjoituksia työn alla

Manninen julkaisi esikoisromaaninsa Kaikki anteeksi viime vuonna. Luova kirjoittaminen on ollut tärkeä harrastus ja hyvä keino rentoutua jo pitkään.

– Nyt on useita käsikirjoituksia tekeillä.

Kirjoittajat
Ulla Toikkanen
Faktat

Kuka?

Laura Manninen, 42 vuotta

MMM, pääaine ympäristötiede

Perheeseen kuuluvat avomies ja miehen kaksi lasta

Harrastaa liikuntaa, luovaa kirjoittamista, taidetta ja luontoa

Etusivulla juuri nyt

Kolumni
Asiantuntijat rajoillaan

Hanna Nohynek pohtii asiantuntijuuden ja lobbauksen rajoja.

Ajassa
Sote-malli sopii lääkäreille

– Hoitotakuun kiristäminen pitää toteuttaa mahdollisimman pian, Lääkäriliiton Heikki Pärnänen muistuttaa.

Ajassa
Miten Lääkäriliitto pyrkii vaikuttamaan hallitusneuvotteluihin?

Perusterveydenhuollon hoitotakuun tiivistäminen on ollut liiton ykköstavoite hallitusohjelmaan, liiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki sanoo.

Ajassa
Etätyö vaatii kokemusta

Isoin plussa on se, ettei aika kulu enää työmatkoihin – talvella saan tehdä töitä takkatulen ääressä ja kesällä terassilla, Marika Kandell sanoo.

Tieteessä
Väitös avasi uuden lähestymistavan sydänperäiseen sokkiin

Heli Tolppanen tutki EKG-muutosten sekä uusien biomerkkiaineiden ennustearvoa akuutissa sydämen vajaatoiminnassa ja sydänperäisessä sokissa.

Ajassa
Onko teillä tilaa?

Potilassiirrot välittävä ohjelmisto nopeuttaa työtä ja vähentää virheitä, kertoo ohjelmistoyhtiön toimitusjohtaja, lääkäri Taavi Saviauk.