1. Lääkärilehti
  2. Liitossa
  3. Liitto vahvistaa luottamusmiestoimintaa
Liitto toi­mii 47/2020 vsk 75 s. 2548

Liitto vahvistaa luottamusmiestoimintaa

Lääkäriliiton uutena järjestöpäällikkönä on aloittanut Miia Virta.

Liitto vahvistaa luottamusmiestoimintaa Kuva 1 / 1 Kuva: Janne Ruotsalainen

LT, lastentautien erikoislääkäri Miia Virta aloitti työskentelynsä liitossa marraskuun alussa. Liitto on hänelle entuudestaan varsin tuttu, sillä hän on toiminut monissa liiton luottamustoimissa ja lisäksi työpaikkansa luottamusmiehenä.

– Minulla on pitkä järjestötausta. Olen ollut NLY:n hallituksessa ja Lääkäriliiton valtuuskunnassa. Lääkäriliiton alueellinen toiminta on minulle myös tuttua, sillä olen ollut Tampereella jäsenenä sekä edunvalvonta- että professiovaliokunnassa, Virta kertoo.

– Kun järjestöpäällikön tehtävä tuli hakuun, päätin heti hakea, koska se on niin kiinnostava. Odotan, että saan olla mukana pitämässä huolta lääkärien työoloista. Lääkäriliitto on näköalapaikka, josta käsin voi olla kehittämässä suomalaista terveydenhuoltoa. Kun lääkärit voivat hyvin, se näkyy myös potilaille.

Lääkäriliitossa kolmena päivänä viikossa

Virta työskentelee Lääkäriliiton järjestöpäällikkönä kolmena päivänä viikossa. Loput kaksi päivää hän toimii lastenlääkärinä TAYS:n Allergiakeskuksessa.

– Uskon, että työt tukevat toisiaan. Vastaanottotyön kautta minulla pysyy käytännön tatsi lääkärintyöhön, ja näen ja kuulen lääkärien kokemuksista suoraan. Vaikka TAYS edustaakin vain yhtä työpaikkaa, saan sieltä varmasti hyödyllisiä ajatuksia järjestöpäällikön työhön.

Iso osa Virran työtä järjestöpäällikkönä on luottamusmiestoiminta.

– Luottamusmiehet tekevät arvokasta työtä työpaikoilla ympäri maata. Järjestöpäällikkönä voin olla mukana heitä tukemassa muun muassa koulutuksia järjestämällä, Virta toteaa.

– Toivon, että sekä luottamusmiehet että jäsenet ottaisivat liittoon yhteyttä matalalla kynnyksellä, kun heillä on huolia, niin voimme selvittää ongelmia ja tarjota apua. Otamme mielellään vastaan myös kehitysideoita.

Pirkkalasta ympäri maata

Virta asuu Tampereen kupeessa Pirkkalassa. Asuinpaikka on hyvä järjestöpäällikön tehtävien kannalta.

Lue myös

– Tampereelta pääsee luottamusmieskoulutuksiin ja muihin tilaisuuksiin ympäri maata kätevästi joko autolla tai junalla. Helsinkiin pääsee kahdessa tunnissa. Olen tottunut työmatkoihin, ja junalla on kiva matkustaa, kun voi samalla tehdä töitä, Virta toteaa.

Korona-aikaan suuri osa liiton tilaisuuksista tosin on muutettu virtuaalisiksi, joten matkustamista ei tällä hetkellä ole kovin paljoa.

– Toivotaan, että pian päästään taas tapaamaan ihmisiä myös kasvokkain sekä työn puolesta että muuten, Virta jakaa monien toiveen.

Kirjoittajat
Sari Kosonen

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Korona koettelee vanhuksia

Vanhukset ovat olleet eristyksissä kohta vuoden. Mitä heidän kunnostaan tiedetään?

Tiedepääkirjoitus
Sepelvaltimotaudin kajoavan hoidon asema on tarkentumassa

Toimenpidetekniikat ovat kehittyneet sekä kardiologiassa että kirurgiassa, sanoo Jari Laukkanen.

Pääkirjoitus
Lääkäri on kirjoittaja

Tärkeintä on, että viesti välittyy niille lukijoille, joille se on tarkoitettu, kirjoittavat Pertti Saloheimo ja Pertti Mustajoki.

Kolumni
Kuolemattomuuden kiirastuli

Harvempi enää kuoli suorilta jaloin, kirjoittaa Jani Kaaro.

Ajassa
Videorobotti vähentää koronapotilaita hoitavien altistumisriskiä

Elisan videorobotti on ollut lääkärien ja hoitajien apuna HUS:n Kirurgisessa sairaalassa.