1. Lääkärilehti
  2. Liitossa
  3. Liitto vahvistaa luottamusmiestoimintaa
Liitto toi­mii 47/2020 vsk 75 s. 2548

Liitto vahvistaa luottamusmiestoimintaa

Lääkäriliiton uutena järjestöpäällikkönä on aloittanut Miia Virta.

Liitto vahvistaa luottamusmiestoimintaa Kuva 1 / 1 Kuva: Janne Ruotsalainen

LT, lastentautien erikoislääkäri Miia Virta aloitti työskentelynsä liitossa marraskuun alussa. Liitto on hänelle entuudestaan varsin tuttu, sillä hän on toiminut monissa liiton luottamustoimissa ja lisäksi työpaikkansa luottamusmiehenä.

– Minulla on pitkä järjestötausta. Olen ollut NLY:n hallituksessa ja Lääkäriliiton valtuuskunnassa. Lääkäriliiton alueellinen toiminta on minulle myös tuttua, sillä olen ollut Tampereella jäsenenä sekä edunvalvonta- että professiovaliokunnassa, Virta kertoo.

– Kun järjestöpäällikön tehtävä tuli hakuun, päätin heti hakea, koska se on niin kiinnostava. Odotan, että saan olla mukana pitämässä huolta lääkärien työoloista. Lääkäriliitto on näköalapaikka, josta käsin voi olla kehittämässä suomalaista terveydenhuoltoa. Kun lääkärit voivat hyvin, se näkyy myös potilaille.

Lääkäriliitossa kolmena päivänä viikossa

Virta työskentelee Lääkäriliiton järjestöpäällikkönä kolmena päivänä viikossa. Loput kaksi päivää hän toimii lastenlääkärinä TAYS:n Allergiakeskuksessa.

– Uskon, että työt tukevat toisiaan. Vastaanottotyön kautta minulla pysyy käytännön tatsi lääkärintyöhön, ja näen ja kuulen lääkärien kokemuksista suoraan. Vaikka TAYS edustaakin vain yhtä työpaikkaa, saan sieltä varmasti hyödyllisiä ajatuksia järjestöpäällikön työhön.

Iso osa Virran työtä järjestöpäällikkönä on luottamusmiestoiminta.

– Luottamusmiehet tekevät arvokasta työtä työpaikoilla ympäri maata. Järjestöpäällikkönä voin olla mukana heitä tukemassa muun muassa koulutuksia järjestämällä, Virta toteaa.

– Toivon, että sekä luottamusmiehet että jäsenet ottaisivat liittoon yhteyttä matalalla kynnyksellä, kun heillä on huolia, niin voimme selvittää ongelmia ja tarjota apua. Otamme mielellään vastaan myös kehitysideoita.

Pirkkalasta ympäri maata

Virta asuu Tampereen kupeessa Pirkkalassa. Asuinpaikka on hyvä järjestöpäällikön tehtävien kannalta.

Lue myös

– Tampereelta pääsee luottamusmieskoulutuksiin ja muihin tilaisuuksiin ympäri maata kätevästi joko autolla tai junalla. Helsinkiin pääsee kahdessa tunnissa. Olen tottunut työmatkoihin, ja junalla on kiva matkustaa, kun voi samalla tehdä töitä, Virta toteaa.

Korona-aikaan suuri osa liiton tilaisuuksista tosin on muutettu virtuaalisiksi, joten matkustamista ei tällä hetkellä ole kovin paljoa.

– Toivotaan, että pian päästään taas tapaamaan ihmisiä myös kasvokkain sekä työn puolesta että muuten, Virta jakaa monien toiveen.

Kirjoittajat
Sari Kosonen

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Ammatillinen itsetunto vahvistui

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä alkoi syyskuussa nuorten lääkäreiden ­mentorointipilotti, jonka tavoitteena on kasvattaa ­lääkärien hyvinvointia työssä ja muussa elämässä.

Ajassa
Säätiön avustuksella kolme uutta lääketieteen professuuria

Professoreiksi vuosiksi 2021–25 on nimitetty Outi Mäkitie, Paulina Salminen ja Sara Wickström.

Liitossa
Rekisteritutkijan hautajaiset?

Nyt on tapahtunut jotain, mikä ei ole edistänyt suomalaisen tutkimuksen mahdollisuuksia maailmalla.

Tieteessä
Suu ja hampaat jäävät lääkärikoulutuksessa sivuun

Suun terveys on tärkeä myös kroonisten sairauksien hallinnassa.

Tieteessä
Levinnyt borrelioosi osoittautui muuksi sairaudeksi puolella potilaista

Osa potilaista sai uuden diagnoosin, osalla oireet olivat peräisin aiemmin diagnosoidusta muusta sairaudesta, osoitti tutkimus.

Ajassa
Unettomuus lisää synnytyksen jälkeisen masennuksen riskiä

Väitöstutkijan mukaan odottavien äitien unettomuusoireita kannattaisi seuloa, jotta masennuksen riskissä olevat tunnistettaisiin nykyistä aiemmin.