1. Lääkärilehti
  2. Liitossa
  3. Opiskelijoille digitaalinen tietopaketti Lääkäriliiton jäsenyydestä
Liitto toi­mii 19/2020 vsk 75 s. 1162

Opiskelijoille digitaalinen tietopaketti Lääkäriliiton jäsenyydestä

Lääkäriliitto on perinteisesti järjestänyt joka kevät neljännen vuosikurssin lääketieteen opiskelijoille jäseneksikutsumistilaisuudet opiskelupaikkakunnilla. Koronatilanteen vuoksi tilaisuudet siirtyvät ja opiskelijat saavat tietopaketin digitaalisesti.

Opiskelijoille digitaalinen tietopaketti Lääkäriliiton jäsenyydestä Kuva 1 / 1 Kuva: Heidi Emmes

Neljännen vuosikurssin jälkeen lääketieteen opiskelijat saavat rajoitetun oikeuden toimia lääkärin tehtävissä. Tällöin opiskelija voi liittyä myös Lääkäriliiton täysivaltaiseksi opiskelijajäseneksi. Tänä keväänä perinteinen jäseneksikutsumistilaisuus ehdittiin pitää ainoastaan Kuopiossa ennen poikkeustilan alkamista. Muilla paikkakunnilla tilaisuudet pidetään heti, kun koronatilanne sen sallii.

Lääkäriliiton jäsenyys on kuitenkin hyvä saada kuntoon jo keväällä, jotta esimerkiksi oikeusturva- ja vastuuvakuutukset ovat voimassa, kun opiskelija aloittaa työt kesällä. Lääkäriliiton jäsenyys on opiskelujen ajan ilmainen.

Videoita ja faktoja

Tilaisuuksien siirryttyä Lääkäriliiton verkkosivuille on nyt koottu kattava tietopaketti jäseneksi liittymistä varten. Paketti sisältää tietoa Lääkäriliiton toiminnasta ja jäseneduista sekä jäsenpalveluiden johtajan, neurologian erikoislääkäri Johanna Rellmanin videotervehdyksen. Lisäksi mukana on nuoren lääkärin vinkkivideot, joilla LT Enni Sanmark antaa hyödyllisiä neuvoja lääkärin työn jännittäville ensi askeleille. Opiskelija voi niin ikään tulostaa itselleen kätevät muistilistat kesätöihin sekä juridiikkaan liittyvistä kysymyksistä. Tietopaketti löytyy verkkosivujen opiskelija-osiosta ja siihen pääsee tutustumaan Fimnet-tunnuksilla.

Jäsenedut ovat hyödynnettävissä heti jäsenyyden alusta lähtien, ja esimerkiksi lakimiesneuvonta on hyödyllinen etu ensimmäisiä työsopimuksia allekirjoittaessa.

– Suosittelen pyytämään työsopimuksen ehdot tutustuttavaksi aina etukäteen sekä vertaamaan sopimusta Lääkäriliiton laatimaan työsopimuksen tarkistuslistaan. Opiskelijat voivat myös olla halutessaan yhteydessä liittoon ja pyytää tarkastamaan työsopimuksen, kertoo Lääkäriliiton lakimies Konstantin Laakkonen.

Lue myös

Tilaisuuksilla tärkeä rooli

Jäseneksikutsumistilaisuudet ovat merkittäviä tapaamisia opiskelijoiden ja liiton edustajien välillä. Opiskelijat pääsevät tapaamaan liiton väkeä ja esittämään mieltä askarruttavia kysymyksiä – samalla luodaan suhteita kollegoihin. Siksi tilaisuudet pyritään toteuttamaan heti, kun se koronatilanteen kannalta on mahdollista.

Yli 90 % suomalaisista lääkäreistä kuuluu Lääkäriliittoon. Tervetuloa kollegoidesi joukkoon, 4. vuosikurssin opiskelija. Jäsenyyttä koskevissa kysymyksissä voit kääntyä opiskelijasihteeri Heidi Emmeksen puoleen, heidi.emmes@laakariliitto.fi.

Lääkäriliiton opiskelijajäsenellä on samat edut kuin lääkärijäsenellä:

› Lakimiesneuvonta

› Oikeusturva- ja vastuuvakuutus

› Lääkäriluottamusmiehen sekä luottamuslääkärin palvelut

› Työttömyysturva työttömyyskassan kautta (liityttävä erikseen)

› Kollega-sovellus (jäsenkortti, Lääkärilehti ja konsultointipalvelu)

› Monipuoliset koulutusmahdollisuudet

› Paljon muita etuja ja alennuksia

Kirjoittajat
Tea Tammi

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Kesä ei tuonut lääkettä koronaan

Diagnostiikka ja jäljitys toimivat ripeämmin kuin epidemian alussa.

Ajassa
Huoltovarmuuskeskus hankkii lisää suojavarusteita

Koronavirustartuntojen määrän kasvuun valmistaudutaan nyt monin tavoin.

Ajassa
Koronatestikapasiteettia nostetaan huomattavasti

Koronavilkun käyttöönotto lisää testaustarvetta, sanoi kansliapäällikkö Kirsi Varhila tilannekatsauksessa.

Ajassa
PALKO julkaisi suosituksia

Kesällä julkaistiin seitsemän uutta suositusta julkisen terveydenhuollon piiriin kuuluvista palveluista.

Ajassa
Työterveyslaitoksen koronaohje: Tilanteet voivat muuttua nopeasti

Työpaikkojen kannattaa miettiä valmiiksi toimintatavat erilaisiin tilanteisiin, Työterveyslaitos muistuttaa.

Ajassa
Hakijamäärät lääkiksiin kasvoivat

Helsingin yliopistoon pääsi pienin osuus ensisijaisista hakijoista.