1. Lääkärilehti
  2. Liitossa
  3. Paras palaute, suosituin kurssi ja hyvä puheenjohtajuus toivat kunnia­maininnat
Liitto toi­mii 24-31/2019 vsk 74 s. 1602 - 1603

Paras palaute, suosituin kurssi ja hyvä puheenjohtajuus toivat kunnia­maininnat

Lääkäri 2019 -ohjelmaryhmä myönsi kunniamainintoja kolmesta kurssista.

Paras palaute, suosituin kurssi ja hyvä puheenjohtajuus toivat kunnia­maininnat Kuva 1 / 1

Kunniamaininnan parhaasta palautteesta sai Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin Käypä hoito -organisaation järjestämä kurssi Flunssa vai sivuontelotulehdus? Kunniamaininnan vastaanotti dosentti, korva-, nenä- ja kurkkutautien ja allergologian erikoislääkäri Maija Hytönen. Hänen mukaansa hyvä kurssi rakennetaan siten, että luentokokonaisuuksissa ei ole päällekkäisyyttä.

– Vuoden korvalääkäriksi valittu Jura Numminen esitti kurssillamme potilastapaukset hyvin, Hytönen sanoi.

Kunniamaininta suosituimmasta kurssista annettiin Suomen Gastroenterologiayhdistyksen ja Suomen Gastrokirurgit ry:n järjestämälle kurssille Vatsavaivaa koko päivän ajaksi. Kunniamaininnan otti vastaan Suomen Gastroenterologiayhdistyksen ja Suomen Gastrokirurgit ry:n puolesta dosentti, gastroenterologian erikoislääkäri Taina Sipponen.

– Oleellista on miettiä kurssin kohderyhmää. Teimme kurssin yleislääkäreille ja pohdimme, mitkä aiheet kiinnostavat heitä, totesi Sipponen.

Ohjelmaryhmä halusi myös ojentaa erityisen kunniamaininnan hyvästä puheenjohtajuudesta sisätautien ja kardiologian erikoislääkäri, LKT Birgitta Salmelalle kurssilla Kumpi hyytyy ensin – potilas vai lääkäri? Kurssin järjesti Suomen kardiologisen seuran Tromboosijaos ja Suomen Neurologisen Yhdistyksen AVH-jaos.

Lue myös

Kunniamaininta annetaan kurssille, jossa on ollut eniten osallistujia ja joka on saanut hyvää palautetta. Näin kertoi ohjelmaryhmän puheenjohtaja, dosentti Leila Niemi-Murola.

– Nyt oli paljon hyviä kursseja, joista mikään ei noussut ylitse muiden. Tänä vuonna koulutuspalkintoa ei jaettu. Poikkeuksellisen ansiokkaalle puheenjohtajalle Birgitta Salmelalle päätettiin antaa kunniamaininta, Niemi-Murola mainitsi.

Kunniamaininnat annettiin kurssin yhteyshenkilöille ja puheenjohtajille Meilahdessa 4. kesäkuuta. Lääkäri 2020 -tapahtuma pidetään Helsingin Messukeskuksessa 8.-10.1.2020.

Kirjoittajat
Ulla Toikkanen

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Työnjako uusiksi

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen haluaisi terveydenhuoltoon lisää moniammatillisuutta.

Kolumni
Mikä on minun vastuullani?

Kun on tekojen aika ja kerjäläinen ojentaa kätensä kadulla, kaikki muuttuu toiseksi, itsevarmuus hämmennykseksi, kirjoittaa Reetta Huttunen.

Ajassa
Kahdeksan hakee Valviran ylijohtajaksi

Virka täytetään ensi vuoden alusta viiden vuoden määräajaksi.

Tieteessä
Kliinisen työn ja tutkimuksen yhdistämistä pitäisi helpottaa

Turun yliopistossa väittelevä Minna Tervahartiala kokee, että tutkimustyö antoi syvempää ymmärrystä lääketieteestä ja sen kehityksestä.

Ajassa
Lastenortopedi epäilee MOT:n väitteitä

– Lapsia sidotaan vain lääketieteellisin perustein, HUS:n Uuden lastensairaalan kirurgian ylilääkäri sanoo.

Maailmassa
Kolmen instrumentin taitaja

Lauri Ahokkaan sormet käsittelevät yhtä tottuneesti tahtipuikkoa, konserttiflyygelin koskettimia ja silmämikroskooppia.