1. Lääkärilehti
  2. Liitossa
  3. Parasta koulutus­paikkaa etsitään jälleen
Liitto toi­mii 43-44/2020 vsk 75 s. 2315

Parasta koulutus­paikkaa etsitään jälleen

Nuorten Lääkärien Yhdistys ja Lääkäriliitto selvittävät tänäkin vuonna Suomen parhaita erikoistuvien lääkärien koulutus­paikkoja.

Koulutuspaikkakysely on suomalaisten erikoistuvien lääkärien koulutusolosuhteita kartoittava tutkimus. Kyselyllä kartoitetaan erikoistuvien lääkäreiden saamaa koulutusta ja ohjausta sekä työoloja ja työn kuormittavuutta nykyisessä koulutuspaikassa. Kysely lähetetään erikoistuville lääkäreille sähköpostitse lokakuussa viikolla 43.

Nuorten Lääkärien Yhdistys toteutti Koulutuspaikkakyselyn ensimmäistä kertaa syksyllä 2017. Vuosina 2018 ja 2019 kysely toteutettiin yhteistyössä Lääkäriliiton kanssa, ja tulokset julkaistiin Lääkäripäivien yhteydessä.

Koulutuspaikkakyselyn tavoitteena on tulosten pohjalta kehittää erikoislääkärikoulutusta ja nostaa yhteiskunnalliseen keskusteluun palvelujärjestelmän roolia kouluttajana. Tuloksien toivotaan myös motivoivan työnantajia uudistuksiin ja työolojen kehittämiseen.

Lue myös

Kirjoittajat
Sari Kosonen

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Ammatillinen itsetunto vahvistui

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä alkoi syyskuussa nuorten lääkäreiden ­mentorointipilotti, jonka tavoitteena on kasvattaa ­lääkärien hyvinvointia työssä ja muussa elämässä.

Ajassa
Säätiön avustuksella kolme uutta lääketieteen professuuria

Professoreiksi vuosiksi 2021–25 on nimitetty Outi Mäkitie, Paulina Salminen ja Sara Wickström.

Liitossa
Rekisteritutkijan hautajaiset?

Nyt on tapahtunut jotain, mikä ei ole edistänyt suomalaisen tutkimuksen mahdollisuuksia maailmalla.

Tieteessä
Suu ja hampaat jäävät lääkärikoulutuksessa sivuun

Suun terveys on tärkeä myös kroonisten sairauksien hallinnassa.

Tieteessä
Levinnyt borrelioosi osoittautui muuksi sairaudeksi puolella potilaista

Osa potilaista sai uuden diagnoosin, osalla oireet olivat peräisin aiemmin diagnosoidusta muusta sairaudesta, osoitti tutkimus.

Ajassa
Unettomuus lisää synnytyksen jälkeisen masennuksen riskiä

Väitöstutkijan mukaan odottavien äitien unettomuusoireita kannattaisi seuloa, jotta masennuksen riskissä olevat tunnistettaisiin nykyistä aiemmin.