1. Lääkärilehti
  2. Liitossa
  3. Pro Medicon toiminnot jatkuvat
Liitto toi­mii 39/2019 vsk 74 s. 2179

Pro Medicon toiminnot jatkuvat

Pro Medico on lopettanut toimintansa ­yhdistyksenä, mutta sen hoitamat palvelut ­lääkärien ammatillisen tueksi jatkuvat.

Pro Medicon perustajajärjestöt, Suomen Lääkäriliitto, Suomalainen Lääkäriseura Duodecim ja Finska Läkaresällskapet, ovat päättäneet yhdistyksen lakkauttamisesta. Yhdistyksen nimi Pro Medico sekä Taitoni.fi:n tuottamiseen liittyvät sopimukset ja palvelut ovat nyt Duodecimin omistuksessa. 

Pro Medico on luonut lääkärien sähköisen koulutuskalenterin ja on tehnyt suosituksia täydennyskoulutuksen järjestämisestä sekä sidonnaisuuksien ilmoittamisesta. Nämä toiminnot säilyvät erikoislääkäriyhdistysten käytössä. 

Taitoni.fi tukee lääkärien lakisääteistä velvollisuutta pitää suunnitelmallisesti yllä ammattitaitoaan koko lääkärinuran ajan. Käyttäjä voi entiseen tapaan tallentaa ja dokumentoida ammatillisen kehittymisensä mobiiliportfolio-palveluun omilla Fimnet-tunnuksillaan. 

Yhdistyksen verkkosivut pysyvät avoimina edelleen osoitteessa www.promedico.fi. Sieltä löytyy mm. materiaalipankki, jossa on ohjeita ja suosituksia. 

Myös Lääkäriliitto jatkaa osaltaan Pro Medicon toimintoja.  

Lue myös

– Lääkäriliiton laaja koulutuspoliittinen edunvalvonta kattaa koko ketjun peruskoulutuksesta täydennyskoulutukseen. Liitto pyrkii turvaamaan lääkäreille osallistumismahdollisuudet täydennyskoulutukseen. Liiton suosituksen mukaan jokaisella lääkärillä tulee olla oikeus vähintään kymmeneen täydennyskoulutuspäivään vuodessa työnantajan kustannuksella, kertoo liiton varatoiminnanjohtaja Hannu Halila. 

– Liiton tutkimustoiminnassa otetaan huomioon täydennyskoulutus. Tuloksia käytetään hyväksi edunvalvonnassa. Lisäksi meillä on viranomaisyhteistyötä, Halila muistuttaa. 

Duodecimin ja Pro Medicon kanssa on sovittu, että jatkossa Lääkäriliitto toimii UEMS:n (European Union of Medical Specialists) eurooppalaisten koulutustilaisuuksien akkreditointijärjestelmän (EACCME) kansallisena arvioitsijana.  

› www.promedico.fi

Kirjoittajat
Sari Kosonen

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Vakavia psyykkisiä sairauksia sairastavien fyysisten sairauksien hoito ontuu

Fyysisen terveyden ongelmat ja niihin liittyvä ennenaikainen kuolleisuus ovat yleisiä vakavia mielenterveyshäiriöitä sairastavilla.

Ajassa
Aivohalvauspotilaiden hoito paremmaksi tekoälyn avulla

Tekoälyn avulla kehitetään hoitoprosessia, jotta potilaille voidaan tarjota yksilöllistä hoitoa.

Ajassa
Rintasyöpälääke letrotsolia saa taas

Alkusyksystä vaivannut saatavuushäiriö on ohi.

Blogi
Oi neuvola, miten sinua kaipaan!

On ihan turha vedota siihen, että lapsen vanhemmat ovat lääkäreitä, kirjoittaa Laura Seppälä Baltimoresta.

Tieteessä
Nuori nukkuu myrskyn silmässä

Nuoruus on dramaattinen ajanjakso aivojen kehityksessä, mikä näkyy myös unessa.

Kommentti
Priorisoidaankin ihan toisin

– Jatkuvien organisaatiomuutosten kustannusvaikuttavuutta ei koskaan selvitetä, ihmettelee Eija Kalso.