1. Lääkärilehti
  2. Liitossa
  3. Talous ja digihankkeet saavat uuden vetäjän
Liitto toi­mii 40/2020 vsk 75 s. 2087

Talous ja digihankkeet saavat uuden vetäjän

Lääkäriliiton uusi talousjohtaja Pekka Koivuneva on paljon vartija. Hän vastaa sekä liiton taloudesta että it-toiminnoista.

Talous ja digihankkeet saavat uuden vetäjän Kuva 1 / 1 Kuva: Hélène Salven

Lääkäriliiton talousjohtajaksi on valittu KTM Pekka Koivuneva. Hän aloitti tehtävässään 21.9.2020.

Koivuneva vastaa Lääkäriliiton talouden suunnittelusta ja johtamisesta sekä varallisuuden hoidosta. Hän toimii liiton taloustoimialan kolmen hengen tiimin esimiehenä. Lisäksi hänen vastuualueeseensa kuuluvat Lääkäriliiton it-toiminnot ja niiden kehittäminen.

Tontti on iso, mutta Koivunevalla on vahvaa kokemusta niin talousjohdon tehtävistä kuin it-toimintojen ja digitaalisten kehityshankkeiden johtamisesta.

– Terveydenhuoltoala kiinnostaa minua, ja olen jo pitkään toiminut sen parissa. Työskentelin aiemmin Yliopiston Apteekki -konsernissa kymmenisen vuotta ja sitä ennen Orionissa niin ikään kymmenisen vuotta, Koivuneva kertoo.

– Minulla on kokemusta it-toiminnon kehittämisestä ja erilaisista digihankkeista. Yliopiston Apteekissa uudistimme esimerkiksi verkkokauppaa ja kehitimme mobiilisovellusta. Orionissa puolestaan osallistuin muun muassa toiminnanohjausjärjestelmäprojektiin.

– Odotan innolla, että pääsen tukemaan Lääkäriliiton toimintaa ja vaikuttamaan palvelujen kehittämiseen. Uskon, että taloudesta ja it-toiminnoista vastaavana minulle on siihen hyvät mahdollisuudet.

Lääkäriliitto jäsenen taskussa

Lääkäriliitossa on meneillään suuri, monivuotinen digikehityshanke. Tänä syksynä Lääkäriliiton palveluille rakennetaan yhteinen mobiilikäyttöliittymä. Seuraavaksi liiton eri sähköisille sivustoille rakennetaan yhteinen ilme ja toiminnallisuudet.

Lue myös

– Lääkäriliitto on tehnyt jo paljon, esimerkiksi Kollega-palvelun. Tavoitteena on luoda lääkärien arkea helpottavia ratkaisuja ja palvella jäseniä mahdollisimman hyvin. Esimerkkinä voisi mainita, että kunhan on kännykkä taskussa, saa sen kautta sujuvasti palveluja, Koivuneva sanoo.

Talous on vakaalla pohjalla

Koivuneva uskoo, että liiton talous on vakaalla pohjalla, ja sitä on hoidettu hyvin.

– Pidän tärkeänä, että perusasiat ovat aina kunnossa, prosesseja kehitetään, ja talousasioista viestitään niin henkilöstölle kuin jäsenille. Olennaista on esimerkiksi ajantasainen raportointi.

Koivunevan edeltäjä Erkki Peiponen siirtyy Kiinteistö Oy Suomen Lääkäritalon toimitusjohtajan tehtävään vastuualueenaan Lääkäritalon peruskorjaushanke.

Kirjoittajat
Sari Kosonen

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Korona ei näytä vaikuttavan kandien kesätöihin

Simo Nuuttilan mukaan on huolestuttavaa, että viime kesänä kesätöitä peruutettiin lyhyellä varoitusajalla.

Ajassa
Kesätyö lähenee

Rebecca Suomi menee kesätöihin Seinäjoen keskus­sairaalan yhteispäivystykseen.

Liitossa
Muista nämä kesätöissä

Muistilistan ovat koonneet Lääkäriliitto ja Medisiinariliitto.

Ajassa
Lääkäriliitto vaatii johdonmukaisuutta tieteen rahoitukseen

Lääkäriliitto vetoaa hallitukseen, että tieteeseen kohdistetuista leikkauksista luovuttaisiin.

Ajassa
Saila Suominen valmistuu lääkäriksi 53-vuotiaana

Kevään työt OYS:n lastenpsykiatrialla ­vaihtuvat ensi syksynä terveyskeskuslääkärin tehtäviin Kokkolassa.

Ajassa
”Kaikki saatiin kuitenkin suoritettua”

Opetuksen varadekaani Eriika Savontaus ja toista vuotta lääkäriksi opiskeleva Ronja Vaarama Turun yliopistosta keskustelivat korona-ajan opinnoista.