1. Lääkärilehti
  2. Liitossa
  3. Talous ja digihankkeet saavat uuden vetäjän
Liitto toi­mii 40/2020 vsk 75 s. 2087

Talous ja digihankkeet saavat uuden vetäjän

Lääkäriliiton uusi talousjohtaja Pekka Koivuneva on paljon vartija. Hän vastaa sekä liiton taloudesta että it-toiminnoista.

Talous ja digihankkeet saavat uuden vetäjän Kuva 1 / 1 Kuva: Hélène Salven

Lääkäriliiton talousjohtajaksi on valittu KTM Pekka Koivuneva. Hän aloitti tehtävässään 21.9.2020.

Koivuneva vastaa Lääkäriliiton talouden suunnittelusta ja johtamisesta sekä varallisuuden hoidosta. Hän toimii liiton taloustoimialan kolmen hengen tiimin esimiehenä. Lisäksi hänen vastuualueeseensa kuuluvat Lääkäriliiton it-toiminnot ja niiden kehittäminen.

Tontti on iso, mutta Koivunevalla on vahvaa kokemusta niin talousjohdon tehtävistä kuin it-toimintojen ja digitaalisten kehityshankkeiden johtamisesta.

– Terveydenhuoltoala kiinnostaa minua, ja olen jo pitkään toiminut sen parissa. Työskentelin aiemmin Yliopiston Apteekki -konsernissa kymmenisen vuotta ja sitä ennen Orionissa niin ikään kymmenisen vuotta, Koivuneva kertoo.

– Minulla on kokemusta it-toiminnon kehittämisestä ja erilaisista digihankkeista. Yliopiston Apteekissa uudistimme esimerkiksi verkkokauppaa ja kehitimme mobiilisovellusta. Orionissa puolestaan osallistuin muun muassa toiminnanohjausjärjestelmäprojektiin.

– Odotan innolla, että pääsen tukemaan Lääkäriliiton toimintaa ja vaikuttamaan palvelujen kehittämiseen. Uskon, että taloudesta ja it-toiminnoista vastaavana minulle on siihen hyvät mahdollisuudet.

Lääkäriliitto jäsenen taskussa

Lääkäriliitossa on meneillään suuri, monivuotinen digikehityshanke. Tänä syksynä Lääkäriliiton palveluille rakennetaan yhteinen mobiilikäyttöliittymä. Seuraavaksi liiton eri sähköisille sivustoille rakennetaan yhteinen ilme ja toiminnallisuudet.

Lue myös

– Lääkäriliitto on tehnyt jo paljon, esimerkiksi Kollega-palvelun. Tavoitteena on luoda lääkärien arkea helpottavia ratkaisuja ja palvella jäseniä mahdollisimman hyvin. Esimerkkinä voisi mainita, että kunhan on kännykkä taskussa, saa sen kautta sujuvasti palveluja, Koivuneva sanoo.

Talous on vakaalla pohjalla

Koivuneva uskoo, että liiton talous on vakaalla pohjalla, ja sitä on hoidettu hyvin.

– Pidän tärkeänä, että perusasiat ovat aina kunnossa, prosesseja kehitetään, ja talousasioista viestitään niin henkilöstölle kuin jäsenille. Olennaista on esimerkiksi ajantasainen raportointi.

Koivunevan edeltäjä Erkki Peiponen siirtyy Kiinteistö Oy Suomen Lääkäritalon toimitusjohtajan tehtävään vastuualueenaan Lääkäritalon peruskorjaushanke.

Kirjoittajat
Sari Kosonen

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Vastalääke ry aikoo laajentaa uusille paikkakunnille

Yhdistys on saanut 61 000 euron apurahan.

Tieteessä
Alzheimerin taudin ja työuupumuksen välillä yhteys?

Sairauksien taustalta löytyi osin samoja geenejä.

Kommentti
Kielellä on väliä

Jos potilas ei ymmärrä mitä lääkäri hänelle yrittää sanoa, murenee hoitosuhteen pohja, kirjoittaa Eija Kalso.

Blogi
Keskity nyt

Olen kehittänyt keskittymiskyvyn häiriön enkä löydä sille muuta syytä kuin muuttuneen median käyttöni, kirjoittaa Terhi Savolainen.

Ajassa
Lääkäriliitto: aborttilakia uudistettava kansalaisaloitteen mukaisesti

Perustelujen vaatimisesta ja kahden lääkärin tapaamisesta halutaan luopua.

Ajassa
THL: Ikä ja taustasairaudet vievät koronapotilaan sairaalaan

Ikä lisää kuoleman riskiä perusterveilläkin.