Liitto toi­mii 36/2021 vsk 76 s. 1906 - 1907

Tule mukaan jäsenkiertueelle!

Lääkäriliitto järjestää lokakuussa laajan jäsenkiertueen.

Sari Kosonen
Kuvituskuva 1
mikko kakela

Lääkäriliiton kehitysjohtaja Timo Kaukonen lähettää jäsenille terveisiä: tulkaa lokakuun jäsentilaisuuksiin ja äänestäkää valtuuskunnan vaalissa!

Lääkäriliitto järjestää lokakuussa laajan jäsenkiertueen. Tavoitteena on kertoa ajankohtaisista asioista ja ennen kaikkea kuulla jäsenien mielipiteitä.

– Viime neuvottelukierroksen jälkeen huomasimme, että meillä on tarvetta kuulla jäseniä entistäkin enemmän. Siksi päätimme järjestää jäsenkiertueen, johon kaikkien jäsenien on mahdollista osallistua, Lääkäriliiton kehitysjohtaja Timo Kaukonen kertoo.

Jokaisella erva-alueella järjestetään oma tilaisuutensa. Yliopistosairaalapaikkakunnan keskustelu striimataan keskussairaalapaikkakunnille, missä Lääkäriliiton henkilökunta on ohjaamassa keskusteluun osallistumista. Voit joko tulla paikan päälle tai seurata tilaisuutta omalta laitteeltasi.

– Jäsenien on mahdollista osallistua tilaisuuksiin myös etäyhteyksien avulla missä tahansa. Jos koronatilanne pahenee, tilaisuudet järjestetään kokonaan etänä, ja silloin jäsenet voivat esittää kysymyksiä ja mielipiteitä chatin kautta.

Kerro, mikä mieltäsi painaa

Lääkäriliiton edustaja on mukana jokaisella paikkakunnalla. Kiertueelle osallistuvat Timo Kaukosen lisäksi Politiikkatoimialan johtaja Heikki Pärnänen, Jäsenpalvelut-toimialan johtaja Liisa Aro, neuvottelujohtaja Laura Lindholm ja järjestöpäällikkö Miia Virta.

– Tilaisuuksissa pääsisältönä on tuleva Lääkärisopimuksen neuvottelukierros ja muut ajankohtaiset asiat, kuten sote-uudistuksen vaikutukset lääkärien työhön. Haluamme saada mahdollisimman paljon tietoa jäseniltä: mitä asioita pitäisi ratkaista, jotta kaikilla olisi hyvä olla töissä, Kaukonen sanoo.

Nykyinen Lääkärisopimus on jakanut jäsenkunnan mielipiteitä. Nyt on tilaisuus esittää omia näkemyksiä: mitä käytännön ongelmatilanteita sopimuksen soveltamiseen liittyy ja millaisia kehittämiskohteita pidät tärkeimpinä?

– Toivon, että kaikki lääkärit, jotka suinkin kynnelle kykenevät, osallistuvat tilaisuuksiin. Mitä enemmän saamme jäseniltä tietoa paikallisista asioista, sitä paremmin pystymme vastaamaan toiveisiin.

– Hyvä olisi, jos lääkärit keskustelisivat Lääkärisopimuksesta ja muista ajankohtaisista asioista omalla työpaikallaan jo ennen tilaisuuttakin. Esille nousseista asioista voisi sitten esittää jäsentilaisuudessa kysymyksiä. Näin varmistuisi, että jotain tärkeää ei jää sanomatta ja kuulematta.

Tilaisuuksissa muistutetaan myös Lääkäriliiton valtuuskunnan vaalista. Valtuuskunta vuosiksi 2022–2024 valitaan 21.9.–25.10.2021 järjestettävällä posti- ja nettivaalin yhdistelmällä.

Kiertuepaikkakunnat ja ajankohdat

Tampere (Tampere-talo) 4.10. klo 16.30

Keskussairaalapaikkakunnat:

Seinäjoki (Original Sokos Hotel Lakeus)

Hämeenlinna (Original Sokos Hotel Vaakuna)

Turku (Radisson Blu Marina Palace) 6.10. klo 16.30

Keskussairaalapaikkakunnat:

Pori (Scandic Pori)

Vaasa (Original Sokos Hotel Vaakuna)

Kuopio (Original Sokos Hotel Puijonsarvi) 11.10. klo 16.30

Keskussairaalapaikkakunnat:

Jyväskylä (Original Sokos Hotel Alexandra)

Joensuu (Original Sokos Hotel Kimmel)

Mikkeli (Original Sokos Hotel Vaakuna)

Lue myös

Helsinki (Radisson Blu Royal) 13.10. klo 16.30

Keskussairaalapaikkakunnat:

Lahti (Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone)

Kotka (Original Sokos Hotel Seurahuone)

Lappeenranta (Original Sokos Hotel Lappee)

Oulu (Radisson Blu) 21.10. klo 16.30

Keskussairaalapaikkakunnat:

Rovaniemi (Scandic Rovaniemi City)

Kajaani (Original Sokos Hotel Valjus)

Kokkola (Original Sokos Hotel Kaarle)

Ilmoittautumislinkit löydät Lääkäriliiton verkkosivuilta ja jäsenuutiskirjeestä, jonka olet saanut sähköpostiisi.

Seuraamme kunkin alueen koronatilannetta ja tiedotamme mahdollisten rajoitusten aiheuttamista muutoksista kunkin tilaisuuden osalta erikseen. Lopullinen toteuttamistapa ilmoitetaan viikkoa ennen kutakin tilaisuutta ilmoittautuneille.

Paikan päällä luvassa kahvitarjoilu. Matkakuluista jokainen vastaa itse.

Tervetuloa!

Kiertuepaikkakunnat, ajankohdat ja ilmoittautumislinkit:

https://www.laakariliitto.fi/uutiset/jasenuutiset/jasenkiertue-kaynnistyy/

Kirjoittajat

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030