1. Lääkärilehti
  2. Liitossa
  3. Uudenlaiset Lääkäripäivät tammikuussa
Liitto toi­mii 51-52/2020 vsk 75 s. 2882 - 2883

Uudenlaiset Lääkäripäivät tammikuussa

Virtuaaliset Lääkäripäivät mahdollistavat osallistumisen ­edullisesti ilman ­matka- ja majoitus­kuluja joka puolelta Suomea. Voit seurata luentoja ja muuta ohjelmaa omalta työpaikaltasi tai ­vaikkapa ­kotisohvaltasi käsin.

Uudenlaiset Lääkäripäivät tammikuussa Kuva 1 / 1 Kuva: Taru Rönkkö

Koronapandemian takia Lääkäripäivien johtoryhmä teki jo syyskuussa päätöksen järjestää Lääkäripäivät 13.-15.1.2021 kokonaan virtuaalisina. Tapahtuman suunnittelu lähti nopeasti käyntiin uudelta pohjalta.

– Luennot tallennetaan etukäteen. Aluksi osa nauhoituksista oli tarkoitus tehdä studiossa, mutta tiukentuneiden koronarajoitusten takia ne tehdään etäyhteyksin, kertoo Lääkäriliiton koulutuskoordinaattori Terhi Hulkko.

Ulkopuolinen yhteistyökumppani nauhoittaa esitykset. Tallenteet ajetaan ulos tapahtuman aikana Messukeskuksesta viidestä lähetyspisteestä. Jos koronatilanne suinkin sallii, kurssien puheenjohtajat ovat tuolloin studiossa. Luennoitsijat vastaavat osallistujien kysymyksiin etäyhteyksin.

Yleensä Lääkäripäivien järjestelyissä on kovin ruuhka juuri tapahtuman alla, nyt nauhoituksien aikana marras-joulukuussa. Luennoitsijoita on pari sataa, joten nauhoitusaikojen järjestämisessä on ollut suuri urakka.

– Haastavinta on ollut nauhoitusten aikataulutus ja yhteensovittaminen. Luennoitsijat ovat onneksi olleet innostuneita ja ihanan joustavia, Hulkko kehuu.

Kolmekymmentä kurssia

Virtuaalisten Lääkäripäivien teemana on "Terve vai sairas?" Kursseja on kaikkiaan 30. Lisäksi on muuta ohjelmaa, kuten avajaiset ja ajankohtaisia debatteja. Myös Lääkäritori järjestetään virtuaalisena. Torilla on mahdollisuus muun muassa nähdä ensimmäistä kertaa liiton toimintaa esittelevä uusi animaatiovideo.

Kurssiohjelman ja linkin ilmoittautumiseen löydät tapahtuman verkkosivuilta osoitteessa laakaripaivat.fi. Osallistumismaksu on vain 200 euroa koko tapahtumasta. Lääketieteen 4., 5. tai 6. vuosikurssin opiskelijoille osallistumismaksu on 65 euroa.

Lue myös

Luentoja voit seurata joko livenä tai jälkikäteen. Tämä mahdollistaa myös ohjelmassa päällekkäin olevien luentojen kuuntelemisen. Kurssitallenteet ovat katsottavissa 31.1.2021 asti.

Lääkäriliiton ja Lääkäripäivien somekanavat on yhdistetty

Lääkäriliiton sosiaalisen median tilit uudistuvat. Jotta ajankohtaisten uutisten ja päivitysten seuraaminen olisi jäsenille helpompaa, tapahtuu kaikki Lääkäripäivien someviestintä jatkossa Lääkäriliiton sosiaalisen median kanavien kautta.

Toivomme, että Lääkäripäivien some-tilien seuraajat siirtyvät seuraamaan Lääkäriliiton some-kanavia Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä @laakariliitto.

Kiitos kaikille sometiliemme seuraajille ja tervetuloa entistä monipuolisemman sisällön pariin!

Kirjoittajat
Sari Kosonen

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Korona koettelee vanhuksia

Vanhukset ovat olleet eristyksissä kohta vuoden. Mitä heidän kunnostaan tiedetään?

Tiedepääkirjoitus
Sepelvaltimotaudin kajoavan hoidon asema on tarkentumassa

Toimenpidetekniikat ovat kehittyneet sekä kardiologiassa että kirurgiassa, sanoo Jari Laukkanen.

Pääkirjoitus
Lääkäri on kirjoittaja

Tärkeintä on, että viesti välittyy niille lukijoille, joille se on tarkoitettu, kirjoittavat Pertti Saloheimo ja Pertti Mustajoki.

Kolumni
Kuolemattomuuden kiirastuli

Harvempi enää kuoli suorilta jaloin, kirjoittaa Jani Kaaro.

Ajassa
Videorobotti vähentää koronapotilaita hoitavien altistumisriskiä

Elisan videorobotti on ollut lääkärien ja hoitajien apuna HUS:n Kirurgisessa sairaalassa.