1. Lääkärilehti
  2. Liitossa
  3. Uudet juridiset illat alkavat
Liitto toi­mii 43/2021 vsk 76 s. 2511

Uudet juridiset illat alkavat

Opiskelijoille räätälöity virtuaalinen tilaisuus sukeltaa lääkärin työtä koskeviin lakiseikkoihin. Ensimmäinen juridinen ilta järjestetään ­joulukuussa.

Uudet juridiset illat alkavat Kuva 1 / 1 Kuva: Adobe/AOP

Lääkäriliitto aloittaa loppuvuodesta lääketieteen opiskelijoille suunnatut juridiset illat. Ensimmäinen juridinen ilta toteutetaan 8.12. ja aiheena on "Lääkärinä työskentely viranhoitomääräyksellä, työsopimuksella ja yrittäjänä".

– Vertailemme tilaisuudessa eri palvelussuhdemuotoja. Niiden työoikeudellinen pohja eroaa yllättävänkin paljon ja vaikuttaa konkreettisesti muun muassa palvelussuhteen ehtoihin, kuten lomiin ja työaikaan, sekä määräaikaisuuksiin eri tavoin. Tämän lisäksi illan aikana avataan yrittäjyyden juridiikkaa tuoden esiin sekä mahdollisuudet että potentiaaliset kivikot, kertoo Lääkäriliiton lakimies Heli Hartman-Mattila.

Tapahtumakonsepti sai alkunsa opiskelijoiden toiveesta.

– Esimerkiksi 4. vuoden opiskelijoiden jäseneksikutsumistilaisuuden yhteydessä on tullut esille, että tapahtuman teemat voisivat olla medisiinareille hyödyllisiä ja tervetulleita jo aiemmin. Haluammekin nyt ottaa opiskelijoiden toiveet huomioon ja palvella heitä entistä paremmin, toteaa Lääkäriliiton opiskelijasihteeri Heidi Emmes.

Lue myös

Jatkossa juridinen ilta on tarkoitus järjestää kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä, ja jokaisessa tilaisuudessa on oma teemansa. Tilaisuudet myös tallennetaan, ja tallenteet tulevat myöhemmin opiskelijoiden katsottavaksi.

Illat toteutetaan aina virtuaalisesti, ja niihin voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet medisiinarit vuosikurssista riippumatta. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus esittää tilaisuuksissa kysymyksiä liiton asiantuntijoille. Kutsu juridiseen iltaan lähetetään kaikille opiskelijoille sähköpostilla marraskuun lopulla – tarkkaile siis postiasi ja ilmoittaudu mukaan.

Kirjoittajat
Tea Tammi

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Vuoden liikuntalääketieteellinen tutkimus osoitti, että liikunta voi kumota haitallisia solumuutoksia

Tunnustus meni väitöskirjatutkija Karthik Hemanthakumarille ja hänen tutkimusryhmälleen.

Podcast
Lääkärilehti Podcast: Kenen elämää elät?

Psykopodiaa-podcastissa pohditaan miten muiden ajatukset vaikuttavat elämääsi ja elätkö elämää roolissa.

Ajassa
Arkkiatri sai Suomen Leijonan suurristin

Yhteensä 3 842 kansalaista saa kunniamerkin itsenäisyyspäivänä.

Podcast
Lääkärilehti Podcast: COVID-19 - Myrskyn keskeltä

KeuhkoPodcastissa palataan Husin Asko Järvisen kanssa koronapandemian alkuhetkiin ja opittuun.

Ajassa
Uusi ohje täsmentää erikoistuvan lääkärin tittelin käyttöä markkinoinnissa

Jotkut lääkärit ovat olleet erikoistuvia jopa kymmeniä vuosia.