1. Lääkärilehti
  2. Liitossa
  3. Viestinnällä vaikuttavuutta
Liitto toi­mii 21/2020 vsk 75 s. 1318

Viestinnällä vaikuttavuutta

Arvostan suuresti lääkäreitä ja heidän ammatti­taitoaan. Haluan auttaa heitä omalla osuudellani, viestinnän keinoin, heidän tärkeässä ja vaativassa työssään.

Viestinnällä vaikuttavuutta Kuva 1 / 1 Kuva: Jani Päivänen

Aloitan innolla uudessa tehtävässäni Lääkäriliiton viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkönä. Olen aina ollut kiinnostunut lääketieteestä, vaikka olenkin koulutukseltani humanisti. Olen työskennellyt viestintäpäällikkönä suuren kansainvälisen terveydenhuollon alan yrityksessä, Abbottilla viiden vuoden ajan sekä yli kahdeksan vuotta Pelastakaa Lapset -järjestössä viestintäpäällikkönä. Lääkäriliiton arvot: ihmisyys, elämän kunnioittaminen ja eettisyys puhuttelevat minua. Olen työskennellyt myös yli kymmenen vuotta toimittajana aikakauslehdissä ja yritysjulkaisuissa, joten journalistin työnkin kautta viestinnän kenttä on minulle tuttu.

Meneillään oleva koronakevät onkin poikkeuksellinen. Näen viestinnän ammattilaisena paljon mahdollisuuksia tässäkin hetkessä kehittää Lääkäriliiton viestintää ja mahdollisuutta saada lääkärien ääni kuuluville laajasti yhteiskunnassa. Koskaan aiemmin eivät terveydenhoito ja lääketiede ole olleet näin vahvasti esillä julkisuudessa ja kaikkien yhteisenä puheenaiheena: lääketiede on aiheena valtakunnan mediassa joka päivä. Lääkärit ja lääketieteen asiantuntijat ovat päivittäin haastateltavina uutisissa, ajankohtaisohjelmissa, lehdissä - tavoittaen suuren yleisön. Nyt voi yleistää, että kaikki ovat kiinnostuneita lääketieteestä. Viestinnällemme tämä on hieno mahdollisuus.

Lääkäriliitto on nyt valokeilassa

Lääkärit ja Lääkäriliitto ovat nyt valokeilassa. Innostun maineen ja brändin rakentamisesta, mediatyöstä ja monikanavaisen viestinnän kehittämisestä. Somekanavissa tavoitamme jäsenet ja kasvavat yleisöt. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa rakennamme liiton viestintää ja tuomme ajankohtaisia, jäseniä puhuttelevia aiheita esille yhteiskunnassa. Yhdessä vaikutamme päättäjiin. Toimiva sisäinen viestintä mahdollistaa ulkoisen viestintämme onnistumisen. Viestintä on vaikuttamista – eikä ilman viestintää ole vaikuttamista. Vaikka maailmassa onkin enemmän viestejä kuin koskaan, Lääkäriliitolla on mahdollisuus näkyä ja erottautua.

Lue myös

Ajatus siitä, että kaikki mikä voi digitalisoitua, digitalisoituu, pitää varmasti paikkansa. Mekin työssämme otamme digiloikan tämän koronakevään siivittämänä. Opimme viestimään etäyhteyksin ja etätöissä, toimimaan tehokkaasti yhteydessä toistemme kanssa dynaamisesti, kehittyneen tekniikan ja uusien digitaalisten läpimurtojen avulla. Viestintä kiihtyy ja nopeutuu, some-kanavissa, uutiskirjeillä ja verkossa tavoitamme yhä nopeammin uusia kohderyhmiä.

"Elämän merkitys on rakentaa itsestään merkityksellinen muille ihmisille", on filosofi Frank Martela kiteyttänyt mielestäni hienosti. Tässä uudessa työssäni koen pääseväni rakentamaan itsestäni merkityksellisen muille, auttamalla organisaatiota ja teitä kaikkia menestymään.

Perheemme asuu Espoossa, olen kahden opiskelijapojan äiti. 18 vuotta sitten lääkärit pelastivat 670 gramman painoisena pikkukeskosena syntyneen poikani Lastenklinikalla. Kärjessä toimivat lääkärit, neonatologit Maija Pohjavuori ja Päivi Luukkainen, mukana joukko monia muitakin huippuammattilaisia. Nyt poikani on terve aikuinen. Olen ikuisesti kiitollinen.

Kirjoittajat
Carita Päivänen

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Seurannan heikkeneminen näkyy pitkäaikaissairauksien hoidossa

Verenohennuslääkityksen ja diabeteksen seurannassa käytettävien verikokeiden testimäärät ovat laskeneet koronavirusepidemian aikana huolestuttavan paljon.

Ajassa
Suomalaiset luottavat uutismediaan koronatiedon lähteenä

Myös asiantuntijat ja viranomaiset saivat kyselytutkimuksessa hyviä arvioita.

Tieteessä
Psykoosiriski voi näkyä aivojen rakenteessa ja toiminnassa

Väitöstutkimuksessa havaittiin, että psykoosiriski liittyy kohonneeseen fysiologiseen vaihteluun aivoissa.

Ajassa
Koronarokotekandidaatin toisen vaiheen ihmiskokeet aloitettiin

Lääkeyhtiö Modernan rokotetutkimukseen osallistuu 600 koehenkilöä.

Ajassa
Kuinka kauan koronaimmuniteetti säilyy? HUS käynnisti tutkimuksen

Tutkimuksen kohteena on potilaita ja henkilökuntaa.

Ajassa
Koronajäljittäjän työ alkaa, kun potilas on todettu positiiviseksi

Helsingin yliopisto koulutti 50 tartunnan jäljittäjää kuntien tarpeisiin.