1. Lääkärilehti
  2. Liitossa
  3. Viestinnällä vaikuttavuutta
Liitto toi­mii 21/2020 vsk 75 s. 1318

Viestinnällä vaikuttavuutta

Arvostan suuresti lääkäreitä ja heidän ammatti­taitoaan. Haluan auttaa heitä omalla osuudellani, viestinnän keinoin, heidän tärkeässä ja vaativassa työssään.

Viestinnällä vaikuttavuutta Kuva 1 / 1 Kuva: Jani Päivänen

Aloitan innolla uudessa tehtävässäni Lääkäriliiton viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkönä. Olen aina ollut kiinnostunut lääketieteestä, vaikka olenkin koulutukseltani humanisti. Olen työskennellyt viestintäpäällikkönä suuren kansainvälisen terveydenhuollon alan yrityksessä, Abbottilla viiden vuoden ajan sekä yli kahdeksan vuotta Pelastakaa Lapset -järjestössä viestintäpäällikkönä. Lääkäriliiton arvot: ihmisyys, elämän kunnioittaminen ja eettisyys puhuttelevat minua. Olen työskennellyt myös yli kymmenen vuotta toimittajana aikakauslehdissä ja yritysjulkaisuissa, joten journalistin työnkin kautta viestinnän kenttä on minulle tuttu.

Meneillään oleva koronakevät onkin poikkeuksellinen. Näen viestinnän ammattilaisena paljon mahdollisuuksia tässäkin hetkessä kehittää Lääkäriliiton viestintää ja mahdollisuutta saada lääkärien ääni kuuluville laajasti yhteiskunnassa. Koskaan aiemmin eivät terveydenhoito ja lääketiede ole olleet näin vahvasti esillä julkisuudessa ja kaikkien yhteisenä puheenaiheena: lääketiede on aiheena valtakunnan mediassa joka päivä. Lääkärit ja lääketieteen asiantuntijat ovat päivittäin haastateltavina uutisissa, ajankohtaisohjelmissa, lehdissä - tavoittaen suuren yleisön. Nyt voi yleistää, että kaikki ovat kiinnostuneita lääketieteestä. Viestinnällemme tämä on hieno mahdollisuus.

Lääkäriliitto on nyt valokeilassa

Lääkärit ja Lääkäriliitto ovat nyt valokeilassa. Innostun maineen ja brändin rakentamisesta, mediatyöstä ja monikanavaisen viestinnän kehittämisestä. Somekanavissa tavoitamme jäsenet ja kasvavat yleisöt. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa rakennamme liiton viestintää ja tuomme ajankohtaisia, jäseniä puhuttelevia aiheita esille yhteiskunnassa. Yhdessä vaikutamme päättäjiin. Toimiva sisäinen viestintä mahdollistaa ulkoisen viestintämme onnistumisen. Viestintä on vaikuttamista – eikä ilman viestintää ole vaikuttamista. Vaikka maailmassa onkin enemmän viestejä kuin koskaan, Lääkäriliitolla on mahdollisuus näkyä ja erottautua.

Lue myös

Ajatus siitä, että kaikki mikä voi digitalisoitua, digitalisoituu, pitää varmasti paikkansa. Mekin työssämme otamme digiloikan tämän koronakevään siivittämänä. Opimme viestimään etäyhteyksin ja etätöissä, toimimaan tehokkaasti yhteydessä toistemme kanssa dynaamisesti, kehittyneen tekniikan ja uusien digitaalisten läpimurtojen avulla. Viestintä kiihtyy ja nopeutuu, some-kanavissa, uutiskirjeillä ja verkossa tavoitamme yhä nopeammin uusia kohderyhmiä.

"Elämän merkitys on rakentaa itsestään merkityksellinen muille ihmisille", on filosofi Frank Martela kiteyttänyt mielestäni hienosti. Tässä uudessa työssäni koen pääseväni rakentamaan itsestäni merkityksellisen muille, auttamalla organisaatiota ja teitä kaikkia menestymään.

Perheemme asuu Espoossa, olen kahden opiskelijapojan äiti. 18 vuotta sitten lääkärit pelastivat 670 gramman painoisena pikkukeskosena syntyneen poikani Lastenklinikalla. Kärjessä toimivat lääkärit, neonatologit Maija Pohjavuori ja Päivi Luukkainen, mukana joukko monia muitakin huippuammattilaisia. Nyt poikani on terve aikuinen. Olen ikuisesti kiitollinen.

Kirjoittajat
Carita Päivänen

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Missä maskisuositus viipyy?

Lääkärit suosittelevat Twitterissä suojaamaan maskilla itseään ja muita koronavirukselta.

Ajassa
FinnHELP tarjoaa tukea päivystyksen työntekijöille korona-aikana

- Korona on tehnyt terveydenhuollon ammattilaiset näkyviksi kokonaisina, sanoo Sari Ridell.

Ajassa
Koronahuoli näkyi kesätöissä

Erityisesti vanhemmat potilaat ottivat epidemian puheeksi, Rebekka Laitinen kertoo.

Ajassa
Mielekäs vapaa-aika painaa lääkäriopiskelijoiden työpaikan valinnassa

Useimmat Oulun yliopiston lääketieteen opiskelijat haluavat tehdä osa-aikaista työtä valmistuttuaan.

Kommentti
Yhden naisen yritys

Vasta yrityksen perustettuani olen nähnyt, että polku on ollut koko ajan perässäni, kirjoittaa Marika Kandell.

Ajassa
Jopa joka viidennen työkyky heikentyy hellejaksoina

Työterveyslaitos tutkii kuumassa työskentelyn vaikutuksia muun muassa sairaalassa.