1. Lääkärilehti
  2. Liitossa
  3. Yli 50 hengen lääkärikokoontumiset etänä
Liitto toi­mii 36/2020 vsk 75 s. 1792

Yli 50 hengen lääkärikokoontumiset etänä

Lääkäriliiton hallitus on hyväksynyt suosituksen järjestöorganisaation syyskauden työskentelyä varten. Ohjetta sovelletaan kaikkiin lääkäri­kokouksiin ja -tilaisuuksiin.

Yli 50 hengen lääkärikokoontumiset etänä Kuva 1 / 1 Kuva: Adobe/AOP

Lääkäriliitto suosittaa, että vallitsevan koronaepidemiatilanteen takia yli 50 hengen lääkärikokoontumisia ei toistaiseksi järjestettäisi fyysisinä tilaisuuksina. Suuremmissa tapahtumissa on syytä suosia etäkokousjärjestelmien käyttöä.

Alle 50 hengen kokoontumisissakin on Lääkäriliiton linjauksen mukaan suotavaa noudattaa tarkkaa harkintaa. Erityisesti niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa koronatartunnat ovat nousussa, pyritään tilaisuudet järjestämään pelkästään etäyhteyksin. Tällaisia alueita ovat tällä hetkellä Helsinki ja Uusimaa sekä Länsi-Pohja ja Varsinais-Suomi.

Suosituksen mukaisesti toimitaan toistaiseksi ainakin vuoden 2020 loppuun saakka. Ohjetta päivitetään tarpeen mukaan koronatilanteen perusteella.

Valtuuskuntakin kokoontuu etänä

Lääkäriliiton toiminnassa kokoontumisrajoitukset koskevat muun muassa kokouksia, luottamusmieskoulutuksia sekä ala- ja paikallisosastoja. Myös Lääkäriliiton valtuuskunnan kokous 11. syyskuuta pidetään etäyhteyksin. Kokouksessa käsitellään koronatilanteen takia peruuntuneen kevätkokouksen asialista.

Lue myös

Liiton toimisto työskenteli koronatilanteen takia keväällä pääosin etänä. Syyskaudella työskennellään toimistossa, mutta etätyötä on mahdollisuus tehdä tavanomaista enemmän.

Toimistolla pidetään turvavälejä ja noudatetaan hyvää käsihygieniaa. Saatavilla on käsidesiä ja kasvomaskeja. Toimistolla mahdollisesti vierailevat noudattavat samoja turvaohjeita, joskin vierailijoiden määrä pyritään pitämään minimissä.

Kirjoittajat
Sari Kosonen

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Interferonivaste vaikuttaa koronatartunnan vaarallisuuteen

Tulos voi vaikuttaa toipilasplasman käyttöön koronapotilailla.

Ajassa
Terveydenhuollon palveluvalikoiman määrittämistä tulee selkeyttää

Selvityksessä todetaan, että järjestelmän pohjana olevat arvot tulee määritellä kansallisesti.

Ajassa
Koronarajoitusten vaikutus lääketieteen koulutukseen minimoitava

Rajoitustoimet on varsinkin kliinisessä opetuksessa kohdistettava vain sairastuneisiin ja altistuneiksi todettuihin opiskelijoihin, toteavat Medisiinariliitto, NLY ja Lääkäriliitto kannanotossaan.

Kommentti
Immunologian palomiehet työssään

Laumasuojaa ei synny, mutta COVID-19-pandemian huippu lienee ohitettu. Miksi? pohtii Heikki Peltola.

Tieteessä
TEG arvioi leikkauspotilaiden laskimotukos- ja keuhkoveritulppariskin

TEG:lla voidaan myös havaita erityisen suuressa riskissä olevat potilaat, joilla hyytymistä ehkäisevän lääkityksen annoksen lisäämistä on syytä harkita.

Ajassa
Lääkäriliitto: Hallituksen esitys sote-uudistuksesta on askel oikeaan suuntaan

Lääkäriliitto pitää tärkeänä, että uudistusta viedään eteenpäin, vaikka se ei olekaan täydellinen.