Terveydenhuolto

Aarno Dietz valittu vuoden 2023 korva-, nenä- ja kurkkulääkäriksi

Dietzin kiitetään luoneen vahvan perustan audiologiselle ja korvakirurgiselle tutkimukselle Itä-Suomen yliopistossa.

Anne Seppänen
Adobe/AOP

Vuoden 2023 korva-, nenä- ja kurkkutautilääkäriksi on valittu dosentti Aarno Dietz Kuopiosta. Valinnan teki Suomen korva-, nenä- ja kurkkutautilääkärien yhdistyksen hallitus, jäsenten esitysten pohjalta.

Valinnan perusteina olivat KNK-alan kehityksen edistäminen käytännön työn ja tutkimuksen kautta, yhteisten etujen valvominen ja hyvän yhteishengen ylläpitäminen.

Dietz työskentelee Kuopion yliopistollisen sairaalan korva-, nenä- ja kurkkutautien klinikan osastonylilääkärinä ja osaamiskeskusjohtajana. Hän on valmistunut lääkäriksi ja erikoislääkäriksi Kuopion yliopistosta. Hän on väitellyt tohtoriksi Carl von Ossietzky Universität Oldenburgissa 2014 ja saanut korva-, nenä- ja kurkkutautiopin dosentuurin Itä-Suomen yliopistossa 2020.

Lue myös

Laajat kansainväliset verkostot

Valintaperusteiden mukaan Dietz on määrätietoisesti ja oikeudenmukaisesti edistänyt klinikalla tehtyjä uudistuksia. Kansainvälinen yhteistyö on yksi hänen kiinnostuksen kohteistaan ja hän on laajasti verkostoitunut sekä tutkimustyön että kliinisen työn osalta. Hän luennoi säännöllisesti korvakirurgiasta kansainvälisissä kongresseissa ja osallistuu alan opetukseen.

Dietzin tutkimushankkeet ovat keskeisesti kohdistuneet hoidon laadun parantamiseen. Hän on luonut vahvan perustan audiologiselle ja korvakirurgiselle tutkimukselle Itä-Suomen yliopistossa: tutkimuksen myötä on syntynyt niin kansallisia kuin kansainvälisiä diagnostisia ja kirurgisia menetelmiä.

Kirjoittaja

Anne Seppänen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030