Terveydenhuolto

AL: Pirkanmaan aluevaltuustoon päässeillä lääkäreillä on vahva kokoomuksen edustus

– Olen lääkäri henkeen ja vereen, ja potilaan puolella, sanoo uusi aluevaltuutettu Sirja Kaartinen Aamulehdelle.

Anna Siitonen

Adobe/AOP
Pirkanmaan aluevaltuusto on Suomen suurin. Kuvassa Laukonsilta Pirkanmaan maakuntakeskuksessa Tampereella.

Pirkanmaalla valittiin Suomen suurimpaan aluevaltuustoon yhteensä 79 valtuutettua ja heistä 29 eli 37 prosenttia edustaa sosiaali- ja terveysalaa tai pelastustoimea, kertoo Aamulehti . Mukaan on laskettu myös eläkkeellä olevat ja tällä hetkellä muissa tehtävissä toimivat, mutta aiemmin alan koulutuksen saaneet.

Aluevaltuustoon pääsi 7 sairaanhoitajaa ja 6 lääkäriä. Lähihoitajia on vain kolme ja heistäkin kaksi työskentelee lastenhoitajana varhaiskasvatuksessa. 

Lue myös

Osa valituista lääkäreistä on eläkkeellä, osa työelämässä. Heidän keskuudessaan on vahva kokoomuksen edustus: eläkkeellä oleva sairaanhoitopiirin johtaja, gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Kari-Matti Hiltunen (kok.) Tampereelta, eläkkeellä oleva Tampereen yliopiston rehtori, syöpätautien- ja sädehoidon erikoislääkäri  Kaija Holli (kok.) Tampereelta, kansanedustaja, gynekologi Sari Tanus (kd.) Tampereelta, sisätautien, yleislääketieteen ja geriatrian erikoislääkäri Mauri Jussila (kok.) Kangasalta, eläkkeellä oleva yleislääketieteen ja akuuttilääketieteen erikoislääkäri Anitta Korpio (kok.) Valkeakoskelta ja Sirja Kaartinen (kok.) Tampereelta.

Aamulehti haastatteli viittä sote-ammattilaista, yhtenä heidän joukossaan anestesialääkäri ja pääluottamusmies Sirja Kaartista.

– Olen lääkäri henkeen ja vereen, ja potilaan puolella, mutta on totta, että rahakirstu ei ole pohjaton. On pakko miettiä myös rahaa ja sitä, mistä säästetään, Kaartinen sanoi Aamulehdelle.

Kirjoittajat

Anna Siitonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030