Terveydenhuolto

Cederberg-mitali Marko Rahkoselle

Lääkäriliiton Kokkolan paikallisosasto palkitsi pidetyn infektioylilääkärin perinteisellä mitalillaan.

Anne Seppänen

Maria Store / Kokkola-lehti
Lääkäriliiton Kokkolan paikallisosasto palkitsi infektioylilääkäri Marko Rahkosen Cederberg-mitalilla. Oikealla paikallisosaston puheenjohtaja Annamaria Weitz-Tuoretmaa, vasemmalla sihteeri Sari Marjelund.

Lääkäriliiton Kokkolan paikallisosasto on jakanut Cederberg-mitalin infektiotautiylilääkäri Marko Rahkoselle .

Mitali oli järjestyksessään kymmenes ja tällä erää viimeinen.

Lääkäriliiton Kokkolan paikallisosasto perusti vuonna 1988 Einar Cederberg-mitalin vaaliakseen legendaarisen Kokkolan kaupunginlääkärin muistoa. Mitali jaetaan joka neljäs vuosi.

Einar Cederberg toimi Kokkolan kaupunginlääkärinä vuosina 1927–1958.

– Hänet tunnettiin myötätunnosta avuntarvitsijoita kohtaan. Mitali luovutetaan ansioituneelle, myötätuntoiselle kollegalle, kertoo Lääkäriliiton Kokkolan paikallisosaston puheenjohtaja Annamaria Weitz-Tuoretmaa .

Lue myös

­– Marko Rahkonen on tuonut aikoinaan infektiosairauksien erikoisalan Keski-Pohjanmaan keskussairaalaan. Hän on kollegiaalinen, auttaa ystävällisesti kaikkia kollegoita infektiosairauksiin liittyvissä haasteissa, luonnehtii Weitz-Tuoretmaa.

Mitalin on suunnitellut taiteilija Bo Auren , ja sitä on tehty suljettu 10 kappaleen määrä. Nyt luovutettiin viimeinen mitali. Kokkolan paikallisyhdistys on halukas jatkamaan palkintoperinnettä ja selvittää mahdollisuuksia siihen. Tähän tarvitaan muun muassa taiteilijan lupa.

Kirjoittajat

Anne Seppänen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030