Terveydenhuolto

Euroopan lääkärijärjestölle uusi pääsihteeri

Tehtävään valittu Sarada Das on työskennellyt järjestössä vuodesta 2009.

Tiiamari Pennanen
Adobe/AOP

Euroopan lääkärien pysyvän komitean CPME:n uudeksi pääsihteeriksi on nimitetty Sarada Das . Das on työskennellyt järjestössä vuodesta 2009 asti. Varapääsihteerinä hän on ollut vuodesta 2016.

Das on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri Maastrichtin yliopistosta, missä hän on opiskellut eurooppalaista lainsäädäntöä.

– Viime vuodet ovat osoittaneet, miten korvaamaton rooli lääkäreillä on eurooppalaisessa yhteisössä ja miten elintärkeää yhteistyö rajojen yli ja EU-tasolla on. Odotan innolla, että saan jatkossakin tukea jäseniämme ja tuoda eurooppalaisten lääkäreiden ääntä kuuluviin, Das sanoo tiedotteessa .

CPME edustaa eurooppalaisia lääkäreitä ja ottaa kantaa eurooppalaiseen terveyspolitiikkaan. Se toimii yhteistyössä kansallisten ja kansainvälisten lääkärijärjestöjen kanssa.

Lue myös

CPME:n puheenjohtaja Christiaan Keijzer sanoo, että järjestö työskentelee jatkossakin varmistaakseen itsenäisen ja vahvan lääkärikunnan toiminnan Euroopassa ja taatakseen kaikille eurooppalaisille pääsyn laadukkaisiin lääkkeisiin.

Das korvaa tehtävässä Annabel Seebohmin , joka siirtyy terveysteknologian eurooppalaisen kauppayhdistyksen COCIR:n pääsihteeriksi.

Kirjoittaja

Tiiamari Pennanen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030