Terveydenhuolto

EVAL-appi yhdistää erikoistumispaikkojen tarjoajat ja hakijat

Ilmoituksia voi selailla esimerkiksi erikoisalan tai paikkakunnan mukaan.

Ulla Toikkanen
Koivu Solutions Oy

EVAL-appi otettiin käyttöön syyskuun alussa Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan alueella. Apissa erikoistuvat ja erikoistumista suunnittelevat lääkärit voivat hakea työ- ja erikoistumispaikkoja. Niitä myös voidaan ilmoittaa sovelluksessa.

Sovellukseen voivat rekisteröityä kaikki lääketieteen lisensiaatit ja 4.–6. vuosikurssien kandit.

Tavoitteena on helpottaa erikoistuvien lääkäreiden rekrytointia, tukea koulutusväylien muodostamista ja tarjota helppokäyttöinen sovellus. 

– Nuoret ja erikoistumista suunnittelevat lääkärit ovat kertoneet, että on hankalaa löytää erikoistumispaikkoja, koska ne eivät ole näkyvissä yhdessä paikassa. Nyt yhteistoiminta-alueen kaikkien erikoisalojen työ- ja erikoistumispaikat ovat nähtävissä tässä sovelluksessa, sanoo kehitystyötä vetänyt koulutuspäällikkö Johanna Rellman.

Lue myös

Lääkärit voivat selailla ilmoituksia esimerkiksi kiinnostavan erikoisalan tai paikkakunnan mukaan. Työnantaja saa tiedon apissa kiinnostuksensa ilmaisseista hakijoista. Jatkokeskustelu ja työsopimuksen tekeminen tapahtuu kuten ennenkin.

Sovellus ei korvaa virallisia rekrykanavia. Se toimii nykyaikaisena kanavana työpaikkojen ilmoittamiseen.

Vastaavaa sovellusta ei ole tällä hetkellä käytössä muilla hyvinvointialueilla. Tavoitteena on, että ensimmäisen, noin vuoden kestävän vaiheen jälkeen käyttö laajenee kaikille hyvinvointialueille. 

Kirjoittaja

Ulla Toikkanen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030