Terveydenhuolto

Husin leikkauslista on raju

Lohjan kaupunginjohtajan mukaan k olmikantaneuvotteluja ei ole käyty.

Maria Nummela

Adobe/AOP

Hus-yhtymän talouden kuriin laittaminen tarvitsee rajuja keinoja. Malmin sairaalan yhteispäivystyksen ja päivystysosaston toiminta halutaan lopettaa kokonaan. Lohjan ja Porvoon sairaaloiden yhteispäivystysten ja traumapäivystysten ovet sulkeutuisivat. Raaseporin sairaalan osalta toimintaa ja päivystysosastoa järjesteltäisiin uusiksi yhteistyössä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kanssa.

Asiat ovat Hus-yhtymän hallituksen esityslistalla, seuraava kokous on ensi viikon maanantaina. Kolmikantakeskusteluja ainakaan Lohjan kaupungin, Husin ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kanssa ei ole käyty.

– Lohjan kaupunki toivoo asiasta yhteistä keskustelua toimijoiden kanssa niin, että voidaan löytää kaupungin ja lähialueen asukkaiden palveluiden näkökulmasta mahdollisimman hyvä ratkaisu, sanoo Lohjan kaupunginjohtaja Jarkko Härmälä .

Lue myös

Husin rahoitusvajeeksi on arvioitu 95 miljoonaa euroa. Päivystysten lakkauttamisilla arvellaan saatavan noin 18 miljoonan euron säästöt.

Noin 20 miljoonaa on tarkoitus säästää tuottavuusohjelmalla, joka vaikuttaa kaikissa yksiköissä jollain tavalla. Esityslistalla ei vielä täsmennetä miten.

Tieto- ja viestintätekniikan kustannuksiin olisi tulossa 18 miljoonan euron leikkaus.

Tutkimusrahoitukseen kohdistuisi jopa 40 prosentin leikkaus, jolla tavoiteltaisiin 7 miljoonan euron säästöä.

Kirjoittajat

Maria Nummela

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030