Terveydenhuolto

Jaana Syrjänen palkittiin Tampereen lääkäripäivillä

Arkkiatri Risto Pelkosen Pikkutikka-palkinnon sai taitava, innostava ja kannustava kollega ja työpaikan äitihahmo.

Anne Seppänen

Anna Matilda Valli
Jaana Syrjänen sai arkkiatri Risto Pelkosen Pikkutikka-palkinnon Tampereen lääkäripäivillä.

Arkkiatri Risto Pelkosen Pikkutikka-palkinnon sai tänä vuonna lääketieteen ja kirurgian tohtori, sisätautiopin dosentti, infektioyksikön ylilääkäri Jaana Syrjänen Tampereen yliopistollisesta sairaalasta.

Palkinto jaettiin Tampereen lääkäripäivien avajaisten yhteydessä keskiviikkoaamuna.

Arkkiatri Risto Pelkosen Pikkutikka -palkinto jaetaan kollegoiden arvostamalle lääkärille, jonka toiminnassa erinomaiseen ammatilliseen osaamiseen liittyy olennaisesti halu toimia kaikin tavoin potilaiden parhaaksi, tieto, taito, ihmisläheinen asenne ja halu pysyä ajan tasalla.

Palkinto on kuvanveistäjä Pirkko Nukarin pronssityö Pikkutikka.

Lue myös

"Jaana Syrjänen tunnetaan taitavana, innostavana ja kannustavana lääkärinä, kollegana, opettajana ja esimiehenä", sanotaan palkinnon perusteluissa. "Paitsi siviilissä, myös työpaikalla hän on äitihahmo, joka järjestelee mielellään asioita parhain päin. Hänellä on aina aikaa kollegoille ja potilaille. Hänen johdollaan on hyvä tehdä töitä. Hän huomioi kaikki, huolehtii omiensa hyvinvoinnista, antaa positiivista palautetta, kannustaa ja antaa tilaa kehittyä. Hän auttaa ja antaa omaa aikaansa. Hänen ovensa on aina auki, eikä ole niin pientä asiaa, josta hänelle ei voisi puhua."

Syrjäsen johdolla Pirkanmaan infektiolääkärit ovat myös taistelleet koronaa vastaan.

Kirjoittajat

Anne Seppänen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030