Lapin hyvinvointialue houkuttelee työntekijöitä
Perustuu uuden työnantajabrändin rakennetamiseen.
Lapin hyvinvointialue on lisännyt kiinnostavuuttaan työnantajana rakentamalla uuden työnantajabrändin. Se kokoaa yhteen Lapin hyvinvointialueen työnantajakuvan keskeiset vahvuudet: työn merkityksellisyyden, arjen yhteisöllisyyden, kohtaamisten vaalimisen sekä Lapin vetovoiman.
Uusi brändi tarjoaa konkreettiset työkalut esihenkilöille sekä rekrytointi- ja viestintäpalveluille houkuttelevan ja hakijalähtöisen rekrytoinnin tueksi.
Brändityö on osa rekrytoinnin kehittämisen projektia, joka on ollut käynnissä vuodet 2024 ja 2025 osana hyvinvointialueen toiminnan vakiinnuttamishanketta.
Kirkastettu lupaus
Lapin hyvinvointialueen uusi työnantajabrändi pohjautuu työnantajalupaukseen “Huiput kohtaavat”. Brändi sanoittaa sen, mitä hyvinvointialue työnantajana tarjoaa ja työntekijöissään arvostaa.
Bändisisältöjen avulla varmistetaan, että työnantajakuva näkyy ja kuuluu potentiaalisille uusille työntekijöille johdonmukaisesti työpaikkailmoituksissa haastatteluissa, tapahtumissa ja sosiaalisen median sisältöissä.
Viisi hakijaa työpaikkaa kohden
Vuonna 2024 Lapin hyvinvointialueella toteutettiin 1 065 rekrytointia, ja avoimia työpaikkoja oli 1 808. Hakemuksia saapui lähes 9 000 eli keskimäärin viisi hakijaa työpaikkaa kohden. Vuotta aiemmin vastaava luku oli 3,9. Luku pitää sisällään vain Kuntarekryn kautta toteutuneet ja raportoidut rekrytoinnit.
Rekrytointipäällikkö Paula Alatalon mukaan kiinnostuksen kasvu kertoo siitä, että työnantajakuvan kehittämisessä on onnistuttu.
– Ilman rekrytoinnin kehittämistä ja työnantajakuvan vahvistamista tilanne voisi olla paljon huonompi. Haluamme korostaa työnantajabrändissä sitä, että meillä Lapissa töitä tehdään maan huipulla ja ihmiset aidosti kokevat olevansa huippuhommissa, Alatalo sanoo tiedotteessa .
Eläköityviä paljon
Lapin hyvinvointialueella työskentelee lähes 8 800 henkilöä, joista vakituisia on 6 500 ja määräaikaisia vajaat 2 400. Henkilöstöstä yli 84 prosenttia on naisia. Eläköitymisennusteen mukaan noin viidennes työntekijöistä jää eläkkeelle vuoteen 2028 mennessä, mikä tekee rekrytointityöstä paitsi tärkeää myös välttämätöntä.
– Me emme jää odottamaan, että joku muu ratkaisee työvoimapulan. Me rakennamme ratkaisuja itse, Alatalo painottaa.
Uuden työnantajabrändin avulla Lapin hyvinvointialue tähtää pitkäjänteiseen työnantajakuvan vahvistamiseen, mikä koskee myös nykyisten työntekijöiden sitouttamista.