Terveydenhuolto

Mehiläinen osti Esperi Caren terveyspalveluliiketoiminnan

Esperi Caren henkilöstö siirtyy Mehiläiseen vanhoina työntekijöinä.

Hanna Kauppinen
Adobe/AOP

Esperi Care ja Mehiläinen ovat sopineet yrityskaupasta, jossa Esperin terveydenhuollon henkilöstöpalveluiden liiketoiminta siirtyi Mehiläiselle 4. heinäkuuta alkaen, Mehiläinen kertoo tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan Mehiläinen on ostanut Esperi Terveyspalvelut Oy:n ja Esperi Lääkäripalvelut Oy:n koko osakekannan. Ostettu liiketoiminta käsittää hoitaja- ja lääkärityövoiman vuokrausta, vastuulääkäripalvelut ikääntyneille sekä anestesia- ja leikkausalipalveluja. Liiketoiminnan vuosittainen liikevaihto on noin kahdeksan miljoonaa euroa ja se työllistää yli 350 sote-alan ammattilaista.

Henkilöstö siirtyy Mehiläiseen vanhoina työntekijöinä. Kauppasumma ei ole julkinen.

Lue myös

Kaupan myötä Esperi keskittyy vahvemmin ydinliiketoimintaansa eli asumispalveluiden tuottamiseen ikääntyneille ja kehitysvammaisille sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. 

– Terveydenhuollon henkilöstöpalvelut ovat olleet osa Esperiä vuosia, mutta koimme että uuden omistajan myötä yksikkö kykenee kehittymään paremmin, kertoo Esperin toimitusjohtaja Stefan Wentjärvi tiedotteessa.

Kaupan myötä Mehiläisestä tulee markkinajohtaja julkisen ja yksityisen sektorin asiakkaille tarjottavissa anestesia- ja leikkaussalipalveluissa.

Kirjoittaja

Hanna Kauppinen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030