Terveydenhuolto

Mika Rämet palkittiin rokotetietouden edistämisestä

Rämet saa Tampereen yliopistolta kiitosta tieteellisen tiedon käytännönläheisestä esittämisestä koronaepidemian aikana.

Tiiamari Pennanen

JANI LAUKKANEN

Tampereen yliopisto on myöntänyt kokeellisen immunologian professori Mika Rämetille Yhteiskunnallisen vaikuttavuuden palkinnon hänen työstään rokotekehitykseen ja -turvallisuuteen liittyvän tiedon edistämiseksi.

Rämet työskentelee Suomen rokotetutkimuksen lääketieteellisenä johtajana ja tekee tutkimustyötä myös Tampereen yliopistossa. Erityisesti koronaepidemian aikana Rämet on nostanut esille näkyvästi ja käytännönläheisesti tutkimukseen perustuvaa tietoa koronarokotteista ja rokotetutkimuksesta.

Neuvoston perustelun mukaan valinnassa painottuivat "Rämetin puhutteleva esiintyminen, tieteellisen tiedon käytännönläheinen esittämistapa sekä kannatteleva ja tulevaisuuteen katsova orientaatio".

Lue myös

– Tämä on mukava ja yllättäväkin tunnustus. Asiantuntijuus ei ole ainoastaan tutkimusta ja opettamista, vaan koen velvollisuutenani olla yhteiskunnan käytettävissä. Asiantuntijan rooli on oikeastaan helppo, kun ei tarvitse kertoa muuta kuin mitä kyseisestä asiasta tietää. Se kuuluu työnkuvaan, Rämet sanoo tiedotteessa .

Yhteiskunnallisen vaikuttavuuden palkintoa on myönnetty vuodesta 2019.

Kirjoittajat

Tiiamari Pennanen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030