Terveydenhuolto

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle 90 miljoonan euron säästöpaketti

Aluevaltuusto hyväksyi tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman vuosille 2024–2025. 

Sari Kosonen
Adobe / AOP

– Tuottavuus- ja tasapainottamisohjelman kokonaisuus on noin 90 miljoonaa euroa. Vielä tämän jälkeenkin ensi vuoden talousarvio tullee olemaan noin 60 miljoonaa alijäämäinen. Talouden haasteemme siis jatkuvat. Vuosien 2023–2024 alijäämien kattaminen vuoden 2026 loppuun mennessä tulee olemaan haasteellista, sanoo hyvinvointialuejohtaja Ilkka Luoma tiedotteessa .

Kokouksessa päätettiin, että Oulaskankaan sairaalan erikoissairaanhoidon päivystys ja leikkaustoiminta jatkuvat. Niitä koskeva kokonaissuunnitelma valmistellaan ja päätetään vuoden 2024 aikana. Tavoitteena on, että Oulaskankaan sairaalan leikkaustoimintaa jatketaan ja siten saadaan lyhennettyä leikkausjonoja ja noudatettua hoitotakuuta nykyistä paremmin.

Lue myös

Aluevaltuusto päätti myös, että yöpäivystys jatkuu Raahen sairaalassa. Päätös Raahen yöpäivystyksestä tehdään vuoden 2024 aikana vaikuttavuusarvioinnin ja omaksi toiminnaksi ottamisen selvityksen perusteella.

Aluevaltuusto päätti myös turvata psykoterapian lääkinnällisenä kuntoutuksena kaikille Kelan kuntoutusten ulkopuolella oleville, myös yli 67-vuotiaille silloin, kun se on hoidollisesti tarkoituksenmukaista.

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030