Terveydenhuolto

Sähköinen sairaala-apteekkiresepti käyttöön 

Ensimmäisenä Suomessa reseptejä alkaa toimittaa Hus Apteekki.

Sari Kosonen
Adobe/AI

Apotti on Suomen ensimmäinen potilastietojärjestelmä, josta voi kirjoittaa sähköisiä sairaala-apteekkireseptejä tartuntatautilain mukaisista, potilaille maksuttomista lääkkeistä. Samalla Hus Apteekki on ensimmäinen sairaala-apteekki, joka alkaa toimittaa näitä reseptejä.

Sairaala-apteekkireseptit voidaan toimittaa potilaalle tässä vaiheessa Hus Apteekin toimipisteistä Meilahdesta, Jorvista tai Hyvinkäältä.

Lääkäri määrää tartuntatautilain mukaiset lääkkeet potilastietojärjestelmässä Reseptikeskukseen, ja hän voi nyt myös nähdä, onko lääkkeet toimitettu potilaalle. Tämä ei aiemmin ole ollut mahdollista.

Kun myös tartuntatautilääkkeet näkyvät Reseptikeskuksessa, potilaan kokonaislääkitystä pystytään tarvittaessa tarkastelemaan. Tämä edistää lääkitysturvallisuutta ja lisää lääkehoidon sujuvuutta.

Tartuntatautilääkkeitä ovat esimerkiksi HIV-, hepatiitti- ja tuberkuloosilääkkeet, jotka ovat potilaille aina ilmaisia. Aiemmin lääkkeistä on tehty paperiresepti, joka on yleensä lähetetty faksilla sairaala-apteekkiin.

Sähköistä sairaala-apteekkireseptiä on kehitetty Oy Apotti Ab:n ja Hus Apteekin asiantuntijoiden yhteistyössä

Lue lisää: Sähköinen resepti vähensi haitallisten lääkeyhdistelmien määräämistä

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030