Terveydenhuolto

Siltasairaala avaa ovensa potilaille tammikuussa

Siltasairaalan nimellä kulkenut rakennushanke jakautuu toiminnan alkaessa kahdeksi sairaalaksi: Meilahden siltasairaalaksi ja Syöpäkeskukseksi.

Sari Kosonen
PAULA JARVINEN
Potilaiden hoito Siltasairaalassa ja Syöpäkeskuksen uudisosassa alkaa tammikuussa.

Husin Syöpäkeskuksen uudisosa avautuu tiistaina 3. tammikuuta ja Meilahden siltasairaala maanantaina 23. tammikuuta. Valmistelut potilaiden hoidon aloittamiseksi ovat loppusuoralla.

Siltasairaala tulee korvaamaan Töölön sairaalan, jonka toiminta päättyy kevään 2023 aikana. Siltasairaalaan muuttaa suurin osa Töölön sairaalan nykyisistä toiminnoista, muun muassa ortopedia, traumatologia ja neurokirurgia.

Siltasairaalaan muuttaa toimintaa asteittain myös Syöpätautien klinikalta, Peijaksen sairaalasta ja Ortonista.

Siltasairaalassa tulee toimimaan yhteispäivystys, leikkausosasto, teho-osasto, laboratorion näytteenotto, röntgen, poliklinikat ja vuodeosastoja. Sairaalassa on myös opetus- ja luentotiloja sekä ravintola, kahvila ja apteekki.

Lue myös

Hankkeessa rakennettiin lisäksi uudisosa osalle Syöpäkeskuksen toiminnoista. Syöpäkeskuksen uudisrakennukseen muuttaa valtaosa Syöpätautien klinikan toiminnasta sekä toimintaa Tornisairaalasta, Kolmiosairaalasta ja Paciuksenkatu 21:n poliklinikoilta. Toiminnan alkaessa Syöpätautien klinikan nimi muuttuu Syöpäkeskukseksi.

Muuttojen aikana potilastoimintaa supistetaan. Muutot aiheuttavat tammikuussa ruuhkaa etenkin Töölön sairaalassa. 

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030