Terveydenhuolto

Sisäänpääsy lääkikseen oli vaikeinta Helsingissä

Ovi lääkäriksi opiskeluun avautui vain harvoille kevään yhteishaussa hakeneille.

Tiiamari Pennanen
Veikko Somerpuro / Helsingin yliopisto

Kilpailu lääketieteen lisensiaatin koulutusohjelman aloituspaikoista oli kevään yhteishaussa erittäin tiukkaa. Kaikissa viidessä yliopistossa hyväksyttyjen hakijoiden osuus jäi alle neljän prosentin.

Erot yliopistojen sisäänpääsyprosenteissa olivat pieniä. Vaikeinta sisäänpääsy oli Helsingin yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan, jossa hakijoita lääketieteen lisensiaatin koulutusohjelmaan oli 3 537. Heistä 116 valittiin. Hyväksyttyjen osuus hakijoista oli 3,3 prosenttia.

Lue myös

Suosituin hakukohde lääkärin ammattia tavoittelevilla oli Itä-Suomen yliopisto. Lääketieteen lisensiaatin koulutusohjelmaan haki 4 265 ja valittiin 166. Se on 3,9 prosenttia hakijoista. Näin ollen Kuopioon oli myös helpoin päästä sisään – hyvin niukalla 0,2 prosenttiyksikön erolla Oulun ja Turun yliopistoihin, joista molempiin pääsi 3,7 prosenttia hakijoista.

Oulun yliopistoon oli 4 216 hakijaa, joista 156 hyväksyttiin. Turkuun haki 4 182 ja 155 hyväksyttiin. Tampereen yliopistoon haki miltei tismalleen yhtä paljon kuin Turkuun, 4 183. Heistä 145 hyväksyttiin eli 3,5 prosenttia.

Lääketiede oli suosituimpia koulutusaloja ainakin Oulun ja Tampereen yliopistoissa.

Kirjoittaja

Tiiamari Pennanen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030