Terveydenhuolto

Somelääkäri Atte ja A-klinikkasäätiö yhteistyöhön

Tulossa on päihteiden haittavaikutuksia käsitteleviä videoita sosiaaliseen mediaan. 

Ulla Toikkanen

Adobe/AOP

A-klinikkasäätiö ja somelääkäri Atte Virolainen aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on auttaa nuoria päihteiden käyttöön liittyvissä kysymyksissä ensisijaisesti sosiaalisessa mediassa.

– Päihteet, sekakäyttö ja nuorten pahoinvointi ovat valitettavasti aikamme ilmiöitä, ja tavoitteemme on varmistaa, että nuoret saavat faktatietoa, näkemyksiä ja apua nimenomaan näissä kysymyksissä. Halusin yhteistyöhön A-klinikkasäätiön kanssa, koska järjestöllä on ansiokkaat perinteet kotimaisessa päihdetyössä ja tutkimuksessa sekä rohkea asenne kokeilla uutta, Atte Virolainen sanoo tiedotteessa.

Lue myös

Somelääkäri Atte Virolaisen videoilla on kuukausittain Tiktokissa noin 2,7 miljoonaa ja Instagramissa noin 900 000 näyttökertaa. Tavoitteena on laajentaa somepalvelut myös Youtuben sekä Facebookin puolelle. A-klinikkasäätiön Nuortenlinkki tavoittaa sivustonsa kautta keskimäärin 50 000 kävijää kuukaudessa.

Virolainen tuottaa päihteiden haittavaikutuksia käsitteleviä videoita sosiaaliseen mediaan yhdessä A-klinikkasäätiön tiimin kanssa. Lisäksi tulossa on Lääkäri Aten livelähetyksiä, kysymyksiin vastaamista sekä luentoja ja muita julkisia esiintymisiä.

Kirjoittajat

Ulla Toikkanen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030