Terveydenhuolto

Terveystoimittajien tunnustuspalkinto Atte Virolaiselle

Virolainen tunnetaan somessa nimellä Lääkäri Atte.

Sari Kosonen
KIMMO BRANDT
Terveystoimittajien tunnustuspalkinto Hyvän Tiedon Omena luovutettiin somelääkäri Atte Virolaiselle 27. helmikuuta. Palkinnon ojensi Terveystoimittajien hallituksen puheenjohtaja Anna-Liisa Karhula.

Hyvän Tiedon Omena -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain asiantuntijalle, joka on tehnyt poikkeuksellisen hyvää yhteistyötä median ja erityisesti terveystoimittajien kanssa, ja joka on uskaltanut puhua julkisuudessa myös vaikeista aiheista. Tänä vuonna palkinnon sai Atte Virolainen.

Virolainen tunnetaan somessa nimellä Lääkäri Atte. Hän työskentelee A-klinikkasäätiön somelääkärinä ja jakaa väsymättä tietoa päihteiden haittavaikutuksista nuorille.

Lääkäri Atella on tällä hetkellä TikTokissa 43 000 seuraajaa ja Instagramissa 20 000. Videot saavat näyttökertoja kuukaudessa noin 2,5 miljoonaa.

– Omaan työhön liittyvät tunnustukset lämmittävät mieltä. Se viestii, että ainakin on tullut tehtyä oikeita asioita. Lääkäri Atte on projekti, jonka on tarkoitus kestää viisi vuotta. Olen rajannut keston tietoisesti, koska haluan suojella itseäni. En kerro yksityisasioistani somessa, vaan keskityn ammatilliseen puoleen, Virolainen kertoo.

Viisivuotisesta projektista on jäljellä neljä. Virolainen toivoo someen lisää terveydenhuoltoalan konsultteja.

– Somessa on minun lisäkseni kourallinen muita toimijoita, mikä kuvastaa sitä, että terveydenhuoltoala tulee jäljessä.

Lue myös

Sisällön tuottaminen ja videoiden kuvaaminen vievät runsaasti aikaa. Virolainen sanoo, että kymmenien tuhansien seuraajien sosiaalisen median tilit ovat taloudellisessakin mielessä arvokkaita.

– Alusta asti päätin, että en halua rahastaa sometileillä, joissa käsitellään nuorten pahoinvointia. Toisaalta työstä kuuluu saada palkkaa, joten kompromissina saan työstäni terveyskeskuslääkärin palkan suuruisen korvauksen.

Virolainen kertoo terveysasioista ja päihteiden vaaroista nuorten ymmärtämällä kielellä. Hän välittää luotettavaa ja tutkittua tietoa, mikä on sosiaalisessa mediassa ensiarvoisen tärkeää, todetaan valintaperusteluissa.

Hyvän Tiedon Omena myönnettiin tänä vuonna 32. kerran.

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030