Terveydenhuolto

Tietoa syöpien hoitopoluista Husin verkkosivuilla

Syöpäkeskuksen asiantuntijat ovat tuottaneet sisällöt.

Ulla Toikkanen
Adobe

Syöpäkeskus on julkaissut hus.fi-verkkosivulla 17 eri syövän hoitopolkua s uomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Syövän hoitopoluilla kerrotaan sairauteen liittyvistä diagnostisista tutkimuksista ja hoidon eri vaiheista Husissa.

Verkkosivujen hoitopolut kattavat kaikki yleisimmät syövät ja pahanlaatuiset veritaudit, joita Husissa hoidetaan. Sisällöt ovat tuottaneet Syöpäkeskuksen asiantuntijat. 

Lue lisää: Syövän takia jää yhä valtavasti elinvuosia elämättä

– Syövän hoitopolkujen tavoitteena on tarjota luotettavaa tietoa potilaille ja heidän läheisilleen eri syövistä ja niiden hoitomuodoista Husissa. Olemme halunneet koota keskeisimmät tiedot samaan paikkaan, josta ne ovat helposti löydettävissä., kertoo hematologian ylilääkäri Aino Lepäntalo Husin Syöpäkeskuksesta tiedotteessa .

Hoidon vaiheet avataan

Jokainen hoitopolku alkaa kuvauksella, mitä tapahtuu perusterveydenhuollon puolella oireen ilmenemisestä lähetteen laatimiseen asti. Seuraavasta osiosta potilas saa tietoa diagnoosin tarkentumisesta lähetteen saavuttua Syöpäkeskukseen tai muuhun Husin yksikköön. 

Osiossa avataan tarvittavat lisätutkimukset ja mitä lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotolla tapahtuu. Hoitopolulla edetessään potilas saa tietoa eri hoitovaihtoehdoista paikallisen ja levinneen syövän hoidossa. Viimeinen osio kertoo seurannan sisällöstä ja sen kestosta Husissa. 

Lue lisää: Nyt tilastoja kaivamaan: Syöpätaudit saivat omat tietolaatikot

Kirjoittaja

Ulla Toikkanen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030