Terveydenhuolto

Työelämään kuntouttaville mielenterveyshankkeille tarjolla valtionavustusta

Avustusta voivat hakea toimijat, joille on myönnetty valtionavustusta mallin toimeenpanoon vuosina 2020 tai 2021.

Hanna Kauppinen

Adobe/AOP

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on avannut kansallisen mielenterveysstrategian toteuttamista täydentävän valtionavustushaun. Avustuksella tuetaan työelämään kuntouttavien mielenterveyspalvelujen IPS-mallin toimeenpanoa hyvinvointialueilla, STM kertoo tiedotteessaan .

Avustusta voivat hakea toimijat, joille on myönnetty valtionavustusta mallin toimeenpanoon vuosina 2020 tai 2021. Haettavana olevan valtionavustuksen määrä on yhteensä noin 1,1 miljoonaa euroa. Avustus on käytettävissä ensi vuoden alusta ensi kesäkuun loppuun saakka.

Rahoitettavien hankkeiden tavoitteena tulee olla mielenterveyden häiriöihin sairastuneiden ja mielenterveyskuntoutujien työmarkkinoille pääsyn, paluun ja siellä pysymisen edistäminen.

Lue myös

IPS - Sijoita ja valmenna! -toimintamalli on osa kansallista mielenterveysstrategiaa. Mallissa on kyse työhönvalmennuksen toteuttamisesta psykiatriseen hoitoon ja kuntoutukseen integroituna palveluna. Toimintamallista on saatu hyviä työllistymistuloksia erityisesti vaikeisiin mielenterveyden häiriöihin sairastuneiden keskuudessa.

Haku päättyy 26. elokuuta. Lisätietoja löytyy täältä .

Kirjoittaja

Hanna Kauppinen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030